VIDEO ⟩ Saatest «Imikuga metsas» tuntud Tõnu Jürgenson: läksin korra metsa ja sain peaaegu kere peale

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Tõnu Jürgenson
Tõnu Jürgenson Foto: Erakogu

Matkamees Tõnu Jürgenson jagab sotsiaalmeedias kaadreid kohtumisest metsisekukega, kelle käest ta napilt pääses.

TV3 saates «Imikuga metsas» osalenud matkakoolitaja ja metsade suur sõber Tõnu Jürgenson kohtus metsateel sõites metsisekukega, kes talle tee peal ette tuli ja autot mööda ei lasknud.

Kohtumine leidis aset Purtsi jõe äärses metsas. «Tulin autost välja, et teda filmida, kuid tegelane tuli kallale,» ütleb Jürgenson. «Üritas mulle kere peale anda. Nüüd üritab siin autot puruks peksta.» Seejärel hakkas metsisekukk meest ümber auto taga ajama. 

«Ära pahanda. Ma tahan ära minna. Tahtsin ainult mööda sõita,» ütleb matkamees metsisele. «Mina sinu tüdrukut ei taha. Mina nendega kurameerima ei hakka,» sõnab ta. 

Metsis protestis häälekalt metsateele saabunud auto vastu.
Metsis protestis häälekalt metsateele saabunud auto vastu. Foto: Erakogu

«On tegelane. Kuri nagu kukk,» ütleb Jürgenson ning pageb lõpuks linnu eest autosse. 

Metsisekuke iseloomustuseks ütleb Jürgenson, et metsis on suur nagu kalkun, aga ilusama näoga. «Pulmade ajal on nad väga kurjad ja kartmatud. Muidu on väga ettevaatlikud,» ütleb matkamees Elu24-le. 

Jürgenson räägib, et ta on kohtunud enamuse Eesti metsade elanikega. «Ainult lendoravat pole oma silmaga veel näinud. Kõige tihedam karudega kohtumise sagedus oli kunagi kuus karu kahe nädala jooksul,» avaldab matkamees.

«Paar kuud tagasi kohtusin üksiku vana hundiga ja pea 15 aastat tagasi seitsme hundiga korraga. Ilveseid olen korduvalt kohanud ja muid metsaelanikke nii palju, et ei suuda arvet pidada,» ütleb Jürgenson Elu24-le. 

Metsisekuke kohta saab rohkem lugeda SIIN ja ka tema häälitsust kuulata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles