Jürgen Ligi kahe europarlamendi saadiku ööklubi intsidendist: tuligi politsei kutsuda, kuna midagi ei juhtunud (10)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Tairo Lutter

Poliitik Jürgen Ligi avaldab sotsiaalmeedias mõtteid Euroopa Parlamendi liikmete Riho Terrase ja Jaak Madisoni Strasbourgi skandaali kohta. 

Sündmused leidsid aset 4. mai õhtul Prantsusmaal Strasbourgi kesklinnas, kui poliitikud Riho Terras ja Jaak Madison olid koos Euroopa Parlamendi kolleegidega välja läinud. Õhtu lõpetuseks mindi ööklubisse Live Club, kus leidis väidetavalt aset rassistlik vahejuhtum, mille peale kutsuti kohale politsei.

Klubi turvamees palus külalistel üleriided garderoobi jätta ja maksta selle eest tasu. Üks eestlastest, kelle isikut kohalik meedia ei täpsustanud, tegi turvamehe kohta rassistlikke märkusi, nimetades teda «neegriks» ja «ahviks», vahendab Le Progres. Ööklubi töötajad kutsusid välja politsei, kellega tekkis ühel Eesti eurosaadikul rüselus.

Riho Terras ja Jaak Madison sattusid Strasbourgi ööklubis konflikti. Kollaaž.
Riho Terras ja Jaak Madison sattusid Strasbourgi ööklubis konflikti. Kollaaž. Foto: Kollaaž

Riigikogu liige ja Eesti Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi jagab toimunu kohta sotsiaalmeedias järgmisi mõtteid:

«Ma saan nüüd aru, mis juhtus. Uudis on selles, et Jaak Madison oli üldse eemal, kui keegi kaks eurot mustanahalisele maksis. Ta oli kogu aeg juures ja võib kinnitada, et mitte midagi ei juhtunud ja politsei reageeris üle. Ja kuna mitte midagi ei juhtunud, kutsuski Terras politsei. Ja too seal murdis mehe maha ja algatati kriminaalasi, politseinikku oli löödud ja kõrtsmik pahandas rassistliku käitumise pärast, kuigi eurosaadikud olid üldse eemal ja kogu aeg juures ja saavad kinnitada, et mitte midagi ei juhtunud. Nii et tuligi politsei kutsuda, kuna midagi ei juhtunud, kes siis tõmbas eesti pereinimesest konservatiivid hommikul kell viis kõrtsi ukse taga eimillessegi, mida ei juhtunud.»

Postitust kommenteerinud riigikogu liige Ivi Eenmaa ütleb seepeale, et isegi Rohke Debelakk ei suudaks paremat infot anda.

Pole midagi sellist öelnud

Riho Terras avaldab sotsiaalmeedias, et ta pole rassist ega öelnud midagi rassistlikku. «Mul on kahju, et ühest õhtusest möödarääkimisest ja sellest tulenenud vastastikusest (pigem põhjendamatust) ärritusest sündis kära, mis sisaldab väiteid, hinnanguid ja tõlgendusi, mis lihtsalt ei pea paika,» ütleb Terras. 

«Ma ei ole rassist ega ole midagi selleloomulist öelnud. Üldse mitte. Kõik, kes mind natukenegi tunnevad, võivad seda kinnitada. Inimesi tuleb austada sõltumata nahavärvist, soost või rahvusest. See on iseenesest mõistetav,» kirjutab europarlamendi liige. 

«Ma tahan olla viisakas ja lahke ka siis, kui ma tunnen, et minu või mõne teekaaslase suhtes seda ei olda. Ma pean ses osas ise veelgi valvsam olema, et ma ise ebaõiglane poleks.»

Riho Terras ja Jaak Madison eitavad rassistlike väljendite kasutamist ja politseinikuga rüselemist. Jaak Madison ütleb oma Facebooki seinal, et andis toimunu kohta põhjaliku intervjuu «Aktuaalsele kaamerale». Kõigile teistele on tal aga järgmine sõnum:

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles