Suri Eesti rahvamuusika- ja popansambli Ummamuudu esimene trummar Heino Kalvet

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Heino Kalvet
Heino Kalvet Foto: Erakogu

Eesti rahvamuusika- ja popansambel Ummamuudu annab ühismeedias teada, et ansambli esimene trummar Heino Kalvet on siit ilmast lahkunud. 

«Heino Kalvet musitseeris ning lõi bändile vundamenti 1991–1993, oli väga abivalmis giid Põlva tutvuste loomisel, osales Põhja-Saksamaa tuuril 1993, helis ja pildis on jäädvustatud Heinzi esitused ETV 1992. aasta telesaates ning albumil «Ummamuudu»,» kirjutatakse postituses.

«Otse loomulikult ja iseenesestmõistetavalt rikastas Heinz trummarina bändi toonaseid helindeid falsetiga. Ta ei kõhelnud panustamast ja kaasa löömast, vaid talle omaselt teatas ikka – logish,» lisatakse veel. 

Ummamuudu on eesti rahvamuusika- ja popansambel, mille repertuaaris oli muu hulgas rahvalaulutöötlusi eesti- ja võrukeelsete sõnadega.

Ansambel asutati 1989. aasta aprillis. Seda peetakse esimeseks eesti ansambliks, mis hakkas esitama võrukeelset popmuusikat.

Koos setu laulukooriga Leelonaase pani Ummamuudu aluse ansamblile Ummaleelo.

Ansambli üks tuntumaid lugusid on «Kõnõtraat», mille esitamine Eesti Televisiooni saates «7 vaprat» tõi ansamblile üleriigilise tuntuse. Laul oli ka 1994. aasta Raadio 2 aastahitt.

1997. aasta seisuga kuulusid ansamblisse Toomas Leis, Meelis Leis, Timo Vendt, Antti Perli, Sulev Salm, Jaanus Salm ja Meelis Luuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles