Ansambli Köömes solist Laine Mägi sooritusest muusikavideos: tahaks ka ise selles vanuses sama hästi esineda

Raadio Elmar
Copy
Laine Mägi
Laine Mägi Foto: Valter Heinleht

Ansambel Köömes avaldas sel nädalal uue loo pealkirjaga «Üksi». Bändi solist Aleksader Ots käis külas raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» ja rääkis loomingust lähemalt.

Produtsent ja muusik Aleksander Ots avaldas raadio Elmar hommikuprogrammis, et kuigi aasta algus on olnud töistest projektidest tulvil, siis nüüd maikuus on väike vahepaus ja aeg muusikale pühenduda.

Üks on kindel... Kuigi värske laulu pealkiri vihjab üksi olemisele, siis selle tempo ja hoogsus kutsuvad tantsupõrandale sõprade seltsis parimatest parimaid tantsusamme näitama!

«Eelmise aasta lõpp läks Rein Rannapi filmi «Päris Rannap» tähe all ja selle aasta alguses tegime dokumentaalfilmi Lydia Rahulast. Samuti olen panustanud seriaali «Armastus» tootmisesse. Nüüd on ekraaniprojektid mingiks hetkeks vaikinud. Suvi tuleb ja saab ka bändiasju teha. Proovin hoida oma tegemistes mõnusat vaheldust, siis ei tüdine ära,» rõõmustas mees.

15 töist tegutsemisaastat

Bänd Köömes tähistab oma viieteistkümnendat tegutsemisaastat töiselt ning teguderohkelt ja andis hiljuti välja värske singli «Üksi». Lugu on kirjutatud ja enamjaolt ka salvestatud ühel jahedal Lõuna-Eesti sügisööl maaliliste Leigo järvede keskel, mõlgutades mõtteid üksinduse ja üksilduse teemal.

«Lugu ise kõlab tempokalt ja positiivselt, kuid sisult on see veidi skisofreeniline. Köömesel on see ka varem õnnestunud. Tekstis on sees sügavamaid mõtteid – igaüks leiab sealt endale oma! Kui on soov väga sügavalt analüüsida, siis leiab sõnadest kurbust üles. Kui mitte tahta, siis on see üks äärmiselt lahe tantsulugu. Kõik sõltub kuulaja tujust, tervisest ja meeleseisundist,» sõnas Ots.

Muusikavideo peaosas Laine Mägi

Singlile on Laitse lossis filmitud muusikavideo, mille peaosades astuvad üles Laine Mägi ja Andres Ots, režissöör on Kaspar Kaljas, operaator Mattias Veermets ja monteerija Martin Korjus.

Ots lisas, et video filmimine andis põneva ja lustaka kogemuse. «Seda klippi oli tõesti põnev teha! Laitse loss on ise muidugi täiesti imeline koht. Ja töötada koos kahe korüfeega – tahaks ka ise suuta selles vanuses sama hästi laval olla. Nende keskendumine ja ülesande vastuvõtmine oli suurepärane. Filmisime varahommikust hilisõhtuni ja kokku saime kolm minutit materjali,» rääkis Ots.

«Üldjoontes on tegu vana hea armastuslooga. Muud me Köömesega ju ei oska. Enda seisukohalt võttes... mida aeg edasi, seda vähem mulle inimesed meeldivad. Ma ei taha depressiivseks minna, kuid viimasel ajal olen ma enda jaoks avastanud hoopis hobused. Inimesed teevad tihti kurvaks ja tõsiseks, panevad teinekord ka oma kurjuses ja rumaluses ahastama. Olen hakanud ratsutamas käima ja hobuste seas ma end üksi ei tunne. Inimeste seas teinekord küll,» sõnas bändi solist.

Köömes peab oma loomingus esmatähtsaks kuulajate kaasamist – nii mõtlemisse kui hulludele rütmidele kaasa elamisse. Vahetu energia, kaasahaaravad rütmid ja mõtlemapanev lüürika on nende leivanumber.

Kuula intervjuud ja uut lugu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles