Wagneri grupiga seotud Putini liitlane: surev lääs arvab, et venelased on kolmanda maailma kõnts (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Vene ärimees Jevgeni Prigožin ja Venemaa president Vladimir Putin 20. septembril 2010 Peterburis koolieineid valmistavas tehases
Vene ärimees Jevgeni Prigožin ja Venemaa president Vladimir Putin 20. septembril 2010 Peterburis koolieineid valmistavas tehases Foto: (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File/Scanpix

Venemaa ärimees ja Vladimir Putini lähedane liitlane Jevgeni Prigožin, keda USA, Euroopa Liit ja teised süüdistavad paramilitaarse organisatsiooni Wagneri grupi rahastamises, on öelnud, et «väljasurev lääne tsivilisatsioon» saab Venemaalt lüüa.

Briti väljaande The Guardian ajakirjanikud pöördusid Prigožini poole küsimusega, milline on tema reaktsioon tõenditele, mis viitasid Wagneri võitlejate rollile Mali veresaunas. Ta vastas, et on korduvalt öelnud, et Wagneri gruppi pole olemas ja tal pole sellega mingit pistmist.

«Olete väljasurev lääne tsivilisatsioon, mis peab venelasi, malilasi, keskaafriklasi, kuubalasi, nicaragualasi ja paljusid teisi rahvaid ja riike kolmanda maailma kõntsaks. Pidage meeles, see pole tõsi. Olete haletsusväärne pervertide kamp ja meid on palju, miljardeid. Ja võit on meie!» ütles Vene ärimees Briti ajakirjanikele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles