Ligi 100 000 võlgu oleva mehe väitel on tegu arusaamatusega (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Sotsiaalkorteris elavalt ja sotsiaalabi saavalt mehelt nõutakse suure võla tasumist. Mehe sõnul olevat tegu arusaamatusega.
Sotsiaalkorteris elavalt ja sotsiaalabi saavalt mehelt nõutakse suure võla tasumist. Mehe sõnul olevat tegu arusaamatusega. Foto: Shutterstock

Sotsiaalkorteris elav ja sotsiaalabi saav tallinlane, kes oma sõnul käib äraelamiseks ka pudeleid korjamas, ei mõista, kuidas saab temalt nõuda 96 000 euroni ulatuvat võlga.

«Maksu- ja tolliamet nõuab minult üle 48 000 euro, ma ise küll ei tea, et olen riigile võlgu,» ütles Andres Kuusmaa, kes sai meilile teate, et tema nimele on väljastatud haldusakt. Maksu- ja tolliametisse (MTA) kohale minnes kuulis mees konsultandilt, et tegemist on kohtutäiturite nõuetega. Kuusmaa küsis, kas ta on riigile võlgu, ja sai jaatava vastuse. «Mulle jäi arusaamatuks, milline riigiamet minult sellist summat nõuab, aga keegi ei osanud midagi öelda. Küsisin, millal raha võetud on, kuidas selline summa tekkis – ikka ei teatud midagi.»

Ärritunud mehele taheti ameti ruumides lausa turvamees kutsuda. «Ma tahtsin vaid kohtutäiturite nimekirja. Sain teada, et minuga tegeleb kümme täiturit, aga nende nimekirja ei tohtivat avaldada. Ometi esitasin ametis isikut tõendava dokumendi – miks siis ei tohi n-ö võlgu olevale inimesele seda infot avaldada? Ma isegi ei tea, milline asutus võiks mulle raha anda või näiteks minu pealt liisingusse midagi võtta. Sain vaid teada, et võlg on aastast 2019.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles