ÕÕVASTAV VIDEO Järvamaal tegutseb kuremõrvar? Türi vallas leiti kuulihaavadega linnud

Elu24
Copy
Kurepesa. Pilt on illustreeriv.
Kurepesa. Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Eesti metsloomaühing jagab ühismeedias šokeerivat videot sellest, kuidas kellegi kuri käsi on läinud pesitsenud kurgede kallale.

«Hommikul helistas meile üks murelik naisterahvas. Väätsa-Türi tee ääres lebasid kaks surnud kurge. Lähemal vaatlusel selgus, et kured ei ole niisama müstilisel põhjusel hukkunud, vaid siin on inimese kuri käsi mängus!» kirjutab ühing oma Facebooki lehel. 

Kohapeale läinud metsloomaühingu juhatuse liikmele Virge Võsujalale avanes hirmus vaatepilt – viis tapetud toonekurge.

«Virge sõitis kohale ja kahjuks ei piirdunud see koletu lugu vaid kahe kurega, ka mitte kolmega. Kõik läheduses asuvad kured olid maha lastud. Osad maapinnal, teised linnud juba surnukehade kallal toimetamas. Osad pesadest alla rippumas, suured augud kehades,» seisab Facebooki postituses.

Metsloomaühing palub kõigil, kes juhtunust kuulsid või midagi nägema sattusid, sellest teada anda. «Selline inimene tuleb vastutusele võtta, kes teab, mida ta koduseinte vahel korda saadab.»

«Süütud hinged on kellegi kurja käe läbi hukkunud ja nad on vähemalt nii paljugi väärt.»

Nädal tagasi teatas metsloomade ühing Facebookis, et ühes Järvamaa alevis elab mees, kes kasutab juba aastaid karme meetodeid, et enda hoovist kurgesid peletada. 

«Olgugi et kured on juba kümme aastat igal kevadel tagasi tulnud ja hoolega oma pesa sättinud. Kõik sealsed elanikud on neid alati tagasi oodanud ja kaasa elanud, aga vot see üks mees mitte,» kurjutas ühing. 

Kui möödunud aastal olevat meesterahvas paigaldanud kurepesa ümber teravad ogad, siis tänavu ehitas ta pesakohale kolmnurkse plekist katuse. «Kured näevad oma pesa selle all, proovivad katusele ükshaaval uusi oksi peale laduda, kuid edutult.»

Ühingu sõnul aga ükski seadus siinkohal appi ei tule. «Enne 15. aprilli võib eravaldusel asuva kurepesa eemaldamiseks loa saada väga hõlpsasti, ilma pikemalt arutamata. Seni, kuni mune pesas pole, on see lubatud,» on ühingu liikmed hämmingus.

Kurepesa. Pilt on illustreeriv.
Kurepesa. Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles