Ukraina esileedi Poola väljaandele: ma näen abikaasat nagu teiegi, televiisoris

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Foto: Scanpix/EPA

Ukraina esileedi Olena Zelenska rääkis, et pole oma meest näinud alates sõja algusest, ehk kaks kuud.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi abikaasalt Olena Zelenskalt küsis Poola väljanne Rzeczpospolita, kuidas mees pärast sõja puhkemist muutunud on.

«Millegipärast kuulen seda küsimust palju,» tunnistas ta, öeldes, et sõda ei ole abikaasat mingil moel muutnud. «Ta on alati olnud selline. Mees, kellele võid loota. Mees, kes ei ebaõnnestu kunagi.» 

Olena sõnul paljastas valitsev olukord kogu maailmale, milline otsusekindel president Ukrainal on. «Lihtsalt nüüd on terve maailm näinud seda, mis võib-olla varem kõigile selge ei olnud.»

Olena tunnistas, et pole Venemaa sissetungist alates oma abikaasat näinud. «Alates 24. veebruarist olen näinud oma meest täpselt nagu teiegi – televisioonis ja tema kõnede videosalvestistel.»

Naine meenutas, et kui ta 24. veebruaril, sõja alguse päeval ärkas, oli abikaasa juba ärkvel ja riides. «Ta ütles lihtsalt, et see on alanud ja lahkus Kiievisse.»

Volodõmõr Zelenskõi abikaasa Olena Zelenskaga.
Volodõmõr Zelenskõi abikaasa Olena Zelenskaga. Foto: Scanpix/EPA

Sõjas ei ole vabu päevi

«Sõda muutis kõike. Meil ei ole nädalavahetusi ega vaba aja plaane. Sõjas ei ole vaba aega ega vabu päevi,» tõdes Olena. «Tihti ei tea isegi, mis nädalapäev on. Elame päev korraga.»

Olena Zelenska on oma hariduselt arhitekt, kuid ta ei ole arhitektina töötanud, vaid on aidanud oma mehel kirjutada nii sketše, kui juhtinud ta komöödiastuudiot Kvartal 95.

Presidendikampaania ajal jäi Olena varju, öeldes, et vajab esileedi rolliga harjumiseks aega. «Meie pere liider on mees ning mina aitan ja toetan teda nagu oskan. Ma ei pea olema rambivalguses ja ma ei soovi liigset avalikku tähelepanu,» lisas ta.  

Volodõmõr Zelenskõi ja Olena on peaaegu ühevanused. Naine on mehest vaid 12 päeva noorem. Samas keskkoolis õppinud noored kohtusid uuesti täiskavanutena. Pärast kaheksat koosoldud aastat tehti liit ametlikuks. 

Paaril on 2004. aastal sündinud tütar Oleksandra ja 2013. aastal sündinud poeg Kõrõlo.

Volodõmõr Zelenskõi abikaasa Olena Zelenskaga.
Volodõmõr Zelenskõi abikaasa Olena Zelenskaga. Foto: Scanpiz/EPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles