Legendaarne Kiievi vaim hukkus väidetavalt lahingus

Elu24
Copy
Hävituslennuki piloot. Pilt on illustreeriv.
Hävituslennuki piloot. Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Legendaarne Kiievi vaim ehk hävituslennuki piloot, kes tulistas alla enam kui 40 Vene lennukit, hukkus eelmisel kuul lahingus, vahendab Daily Mail.

Ukraina sõja ajal läks lendu linnalegend Kiievi vaimust ehk hävituslennuki piloodist, kes lasi ühe päevaga alla kuus Vene lennukit. Major Stepan Tarabalka (29) lendas MiG-29 lennukiga, kui see 13. märtsil alla tulistati, võideldes ülekaalukalt vaenlase jõududega.

Esimesed märgid Kiievi vaimust ilmusid ühismeediasse juba 24. veebruaril, kui Twitteri kasutaja Aladin jagas kolme videoklippi Kiievi kohal lendavast hävituslennukist MiG-29, vahendab taskandpurpose.com.

Videoid vaimust jagati ühismeedias tuhandeid kordi ning mõned säutsusid lisaks, et Ukraina hävituslennuk on alla lasknud mitu Vene lennukit. Sealt hakkas lugu kasvama ning levis kulutulena teistesse sotsiaalmeedia kanalitesse.

Lõpuks väitis Hispaania meediaväljaanne Marca, et Ukraina hävituslennuki piloot on alla lasknud järgmised lennukid: kaks SU-35, SU-27, MiG-29 ja kaks SU-25.

Isegi Ukraina kaitseministeerium andis loole hoogu juurde ning jagas ühismeedias videoklippi Vene lennuki hävitanud MiG-29st. Hiljem aga selgus, et see videoklipp oli kokku pandud lennusimulaatori programmiga, vahendab The Independent

25. veebruaril jagas Ukraina endine riigipea Petro Porošenko Twitteris pilti MiG-29 hävituslennuki piloodist, kelle ta nimetas Kiievi vaimuks. «See Ukraina uhkus hirmutab vaenlasi. Ta on alla lasknud kuus Vene pilooti. Selliste võimsate kaitsjatega võidab Ukraina sõja,» kirjutas Porošenko.

Kuigi üks Kiievi vaimu videoklipp osutus valeks, ei suutnud see õhuässa legendi levikut pidurdada. Nii mõnedki on avaldanud ühismeedias arvamust, et nad tahavad väga uskuda, et Kiievi vaim on päris, ja isegi kui ei ole, siis see neid väga ei huvitagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles