Jaapanis trükitakse WC-paberile luuletusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanis trükitakse WC-paberile luuletusi
Jaapanis trükitakse WC-paberile luuletusi Foto: Reuters / Scanpix

Jaapanis hakati WC-paberile luuletusi trükkima.

Väidetavalt peaks aitama see samm paberit kokku hoida, kirjutab stuff.co.nz.

Jaapani Toilet Labo uurimiskeskuse esindaja sõnul paigutatakse luuletustega tualetipaber avalikesse WC-desse nii, et see oleks potilistuja silmade kõrgusel.

«Selle paberiga puututakse kokku ainult hetkeks. Kasuta paberit säästlikult. Naudi WC-s olemist,» seisab ühes WC poeemis.

Toilet Labo arvates aitab luuletustega WC-paber selle kasutamist vähendada 20 protsendi võrra.

«Küsisime endalt, kuidas saab tualetikeskkonda säästlikumaks muuta. Leidsime vastuse, et säästes paberit ja vett,» selgitas selle projektiga seotud Ryusuke Nagahara.

Jaapanis on viimastel aastatel WC-paberi kasutamine suurenenud. Põhjuseks peetakse seda, et avalikke käimalid on juurde ehitatud. Seal aga kasutavad inimesed paberit julgemalt ja lohakamalt kui kodus.

«Liigse paberikasutamise põhjus on selles, et see on tasuta. Koju ollakse ise sunnitud WC-paberit ostma ja selle tõttu ollakse kokkuhoidlikumad,» selgitas ametnik Kikaisuki Washi Rengokai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles