Raadio Vaba Euroopa ajakirjanik hukkus Kiievis Vene raketirünnakus

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina päästetöötajad 28. aprillil 2022 Kiievis Vene raketirünnakus peaaegu hävinenud hoone juures
Ukraina päästetöötajad 28. aprillil 2022 Kiievis Vene raketirünnakus peaaegu hävinenud hoone juures Foto: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE/Handout via REUTERS/Scanpix

Ukraina päästetöötajad leidsid Kiievist Vene raketirünnakus kannatada saanud majas rusudest suruna Raadio Vaba Euroopa ajakirjaniku Vira Gõrõtši.

Reuters.com-i andmetel elas Gõrõtš 25 korrusega majas, mida tabas rakett, ja ta hukkus.

Ukrainlanna, kes oli sündinud 1967, töötas Raadio Vaba Euroopa Kiievi toimetuses alates 2018. aastast. Varem töötas ta Ukraina telekanalites.

Gõrõtši kolleeg Mike Eckel kirjutas Twitteris, et Vira oli tore inimene, töökas, pühendunud, hea ja vastupidav.

Vene väed tegid Kiievile raketirünnaku 28. aprillil ja Gõrõtš on esimene kinnitatud hukkunu.

Ukraina võimude teatel ründasid venelased Kiievit kahe raketiga, kui seal oli visiidil ÜRO peasekretär António Guterres, kes kohtus Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga.

Vene võimud ei ole raketirünnakut kommenteerinud.

Algul teatati, et rünnakus sai kümme inimest vigastada, kuid 29. aprillil teatas Kiievi linnapea Vitali Klõtško, et leiti ka üks hukkunu.

Ukraina armee andmetel võis Vene rünnaku sihtmärk Kiievis olla Artemi kaitsetehas, kuid ei ole teada, kas tehas sai pihta.

Venemaa algatas Ukrainas sõja 24. veebruaril, lootes selle riigi umbes kahe nädalaga vallutada. See plaan kukkus läbi ning Vene üksused olid sunnitud märtsi lõpus Ukraina pealinna Kiievi juurest taganema.

Venelased keskenduvad nüüd Ida-Ukrainale, kus nad alustasid 18. aprillil suurpealetungi. Lääne sõjaekspertide teatel on Venemaa muutnud strateegiat ja taktikat, kuid väga suurt edu saavutanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles