Mida teha Valgamaal?

Tõrva Veemõnula
Copy
Foto: Tõrva Veemõnula

Tõrva Veemõnula – uusim vee- ja saunakeskus Lõuna-Eesti hurmavas looduses

Mõnus atmosfäär, tervist turgutavad saunad, lõõgastav vesi – see on idüll, mis ootab Sind Tõrva Veemõnulas Mulgimaa suurimas linnas Tõrvas. Kusjuures 21. aprillil 1937 anti Tõrvale Vabariigi Valitsuse otsusega ametlik suvituslinna staatus. Sel aastal tähistati auväärse tiitli saamise 85. juubeliaastat!

Siin on tegevust nii lastele kui täiskasvanutele kui ka neile, kes naudivad ujumist, kuna olemas on kolme rajaga 25-meetrine ujumisbassein. Lisaks on suur laste- ja mõnubassein, kus lapsed saavad lõbutseda lastes liugu liumäel ja vanemad samal ajal mõnuleda basseini lõõgastusalal.

Tõrva Veemõnula koondab nelja erinevat ruumikat sauna: imelise vaatega sanaarium, mõnusalt aurune soolasaun, aroomine aurusaun ning kuuma leiliga soome saun. Päikeseterrassil saab lisaks veemõnudele nautida päikest ja värsket õhku iga ilmaga. Tõeliselt nauditav on kokteilide nautimine mullivannides, pilk loodusesse suunatud. Basseinibaarist saa lisaks janusele meelele kosutust ka tühjale kõhule.

Tõrva Veemõnula ootab külastama kõiki, kes soovivad nautida saunarõõmude kõrvale ka tõeliselt meeli rahustavat vaadet loodusesse. Lõuna-Eesti uusim vee- ja saunakeskus asub ajaloolises suvituslinnas Tõrvas, imekauni metsa ääres, mille vahetus läheduses looklevad Tõrva terviserajad. Erineva pikkuse ja kattega rajad kulgevad läbi looduse ja linna, ümber järvede ja läbi parkide. Radadel saab joosta, jalutada, sõita jalgrattaga ning jõulinnakus treenida. Talvisel ajal on pargis erineva pikkusega suusarajad.

Veemõnula kõrval asub heal tasemel disc golfi park, mis on kõrgelt hinnatud nii professionaalsete kui harrastustasemel mängijate seas. Eelmisel aastal sai uuenduskuuri Tõrva staadion, mis on looduskeskkonnalt üks kauneimaid ning unikaalsema asukohaga staadion. Mitte ainult silmale vaatamiseks – staadionil on ideaalne asupaik, mis ümbritsetud metsadega ning Õhne jõega. Mets tagab tuulekindluse ning jõe voolav vesi hoiab temperatuuri madalamana, et treeningud oleks rohkem nauditavad. Tõrva gümnaasium ja seda ümbritsev kompleks koos Tõrva Veemõnula, discgolfi-, ratta-, valgustatud suusa- ja jooksuradade ning nüüd ka eelmisel aastal uuendatud staadioniga on kahtlemata üks Eesti looduskaunimatest tervisespordikompleksidest.

Külaskäik Tõrva ei pea aga hoopiski piirduma ainult sauna- ja veekeskuse mõnudega! Tõrva vallas on täiendavaid huvipakkuvaid võimalusi kõigile, näiteks jalutuskäik imekaunil Tõrva Keskväljakul, mõnusad terviserajad ja disc-golfi rada ürgse looduse keskel. Avastamist väärt on Helme ordulinnus, mõisapark ja koopad, mida on vanarahva seas ka Põrguks kutsutud. Kindlasti ka kindralfeldmarssal Barclay de Tolly mausoleum oma ajaloolise eripäraga. Lisaks Helme Koduloomuuseum, kus kohtuvad erinevad ajalõigud, muutudes pikaks elujooneks eilse, tänase ja homse vahel.

Olete südamest oodatud veemõnulemisele Tõrvas!

www.veemonula.ee

Copy
Tagasi üles