Putin ja Parkinson: mida ütlevad neuroloogid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Vanemaa president Vladimir Putin autasustas 26. aprillil 2022 Kremlis Venemaa olümpiasportlasi ja paraolümpiasportlasi
Vanemaa president Vladimir Putin autasustas 26. aprillil 2022 Kremlis Venemaa olümpiasportlasi ja paraolümpiasportlasi Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Scanpix

Vene võimude viimasel ajal avaldatud videotel on president Vladimir Putinit näha muutunud välimuse ja oletatavalt halva tervisega. Osa lääne väljaannetes on ilmunud meditsiiniekspertide artiklid, kus arvatakse, et Vene president on juba mõnda aega mingit haigust põdenud. Mõne arvates on Putinil Parkinsoni tõbi, progresseeruv kesknärvisüsteemi haigus, mis kahjustab liikumist ja kõnevõimet. Veel on oletatud, et tal on kilpnäärmevähk, millele viitavat nii ta liigutused kui naha värvus.

Lääne tervishoiuekspertidele jäi eriti silma Putini kohtumine Venemaa kaitseministri Sergei Šoiguga. Nad istusid Kremlis väikese laua taga ja Putin hoidis tugevalt laua ühest nurgast kinni. Ta nagu üritas end väiksemaks teha ja tooli sügavusse kaduda. Lisaks oli ta nägu paistes ja nahk punakashall, kirjutab newsweek.com. 

Video pani nii poliitikuid kui teisi arvama, mis võib Putinil viga olla. Briti konservatiiv ja endine parlamendisaadik Louise Mensch kirjutas Twitteris, et Vene presidendil on tõenäoliselt Parkinsoni tõve algstaadium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles