«Tahan pakkuda neile stabiilsust!» Briti näitleja Benedict Cumberbatch võtab Ukraina pere enda koju elama

Elu24
Copy
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: Reuters / Scanpix

Benedict Cumberbatch ütles Sky Newsile, et ootab Inglismaale saabuvat Ukraina perekonda, kelle ta võtab enda juurde elama.

«Nad on Ukrainast välja pääsenud, ma jälgin nende liikumist iga päev,» selgitas Cumberbatch oma uue filmi promoüritusel, kus ta kandis ka Ukraina lipu värvides riietust. 

«Kahjuks saavad nad teatud ravi, aga rohkem ei saa ma sellest rääkida, rikuksin nende privaatsust,» jäi näitleja kidakeelseks. Samuti ei soovi ta avaldada, millal ja kust perekond saabub, sest meedia võib seda kurjalt ära kasutada. «Tahan neile lihtsalt stabiilsust pakkuda pärast kõike seda, mida nad on läbi elanud, ja teen seda oma kodus.»

Staar paljastas veel, et on aidanud elamiskulude katmisega ka teisi inimesi, kelle lähedased on Ukrainast põgenenud.

«Ma olen püüdnud aidata teistel Ukraina perekondadel – Inglismaa kodanikel – nende peresid massiliselt majutada. Kõik tahavad aidata ja majutada, aga see on lihtsalt väga kulukas,» ütles ta.

Näitleja kutsub inimesi üles otsima täiendavat abi, et parandada veelgi oma võimekust sõjapõgenike aitamiseks. «Inimesed aitavad ukrainlasi hämmastavalt palju – see teeb mind väga uhkeks meie riigi üle ja inimrassi üle!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles