FOTOD JA VIDEO ⟩ Maailma vanim inimene on 118-aastane Prantsuse nunn, kes naudib veini ja šokolaadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsusmaa Touloni linnapea Hubert Falco (vasakul) 16. aprillil rääkimas 118-aastase katoliku nunna  Andréga, kelle sünninimi on Lucile Randon. Guinnessi rekordite organisatsioon kinnitas püha õe maailma vanimaks inimeseks
Prantsusmaa Touloni linnapea Hubert Falco (vasakul) 16. aprillil rääkimas 118-aastase katoliku nunna Andréga, kelle sünninimi on Lucile Randon. Guinnessi rekordite organisatsioon kinnitas püha õe maailma vanimaks inimeseks Foto: Photo by Christophe SIMON / AFP/Scanpix

Guinnessi rekordite organisatsiooni teatel on praegu meie planeedi vanim inimene 118-aastane prantslannast nunn, kes elab Lõuna-Prantsusmaal Touloni lähedal eakatekodus.

Cnn.com kirjutab, et õde André on samas maailma kõige vanem elav nunn ja kõige vanem nunn läbi aegade. Prantsuse nunn on ka maailma vanim koroonaviirusest tingitud viirushaigusest Covid-19 paranenu. Ta sai viiruse diagnoosi 2021. aasta jaanuaris, kuid oli oma 117. sünnipäevaks juba terve.

Ta sündis 11. veebruaril 1904 Lucile Randonina ning sai üsna varakult aru, et tahab katoliku nunnaks saada. Enne nunnaks hakkamist tegeles ta laste ja eakatega. Ta oli teise maailmasõja ajal lapsehoidja ning pärast sõda töötas 28 aastat orbudega ja abistas eakaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles