Poetess Liina Tammiste aus vestlus parkimiskontrolöriga: jube on teha neid trahve, aga töö on selline

Elu24
Copy
Parkimistrahv
Parkimistrahv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ühismeedias jagas luuletaja Liina Tammiste vahvat vestlust Tartu parkimiskontrolöriga.

«Üks täielik inimlikkuse rünnak,» kirjutas poetess Liina Tammiste, jagades ühe Tartu toidupoe juures asuvas parklas peetud vestlust. Siinkohal peab mainima, et luuletaja sõnul kehtestati selles parklas alles hiljuti tasulise parkimise kord.

«Kuidagi mul oli see tõik isegi meeles ja panin autost väljudes kella aknale,» nentis Tammiste, kes kiirustas arsti juurde.

«Sain ehk paar sammu astuda, kui nooruke Europargi (mees)kontrolör minu poole pöördus, sõnades: «Vabandage, kas Te parkimiskella ikka panite? Siin parklas... ah... mitte kellelgi ei ole parkimisaeg fikseeritud. Ja päike paistab... ja ma... ma ei taha, ei taha neid trahve välja kirjutada!» meenutas ta kontrolöri öeldut.

Poetess olevat seepeale vastanud, et enda mäletamist mööda pani ta siiski korrektselt parkimiskella. Küll aga tunnistas ta kontrolörile, et koroona võttis ta lühimälu ja vajadusel kontrollib ta parkimiskella olemasolu üle.

«Kontrolör naeratades ja kätega vehkides: «Ei-ei, ärge kontrollige! Ma näen Teie autot... aga ei näe. Lihtsalt jube on teha neid trahve, aga... töö on selline – andke andeks, nõme! Vabandust, et heietan! Ilusat päikeselist päeva, Teile! Ja mälu taastumist!»

Europargi parkla Tallinnas Kunderi ja Sakala ristmikul. 
Europargi parkla Tallinnas Kunderi ja Sakala ristmikul. Foto: Mihkel Maripuu

Facebookis vahvat seika jaganud Liina Tammiste sõnas Elu24-le, et peab end pigem eeskujulikuks parkijaks. «Ma usun, et olen pigem see, kes ilusasti parkimiskella kasutab ja 1902-le õigel ajal (õigest kohast) SMS-i saadab.»

Dialoogi jagamise kohta tõdes luuletaja, et rääkis seda lugu täpselt parasjagu paljude sõnadega. Võimalikult väheste silpidega sai võimalikult palju öeldud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles