RETROKLÕPS ⟩ Just nii armas nägi Kaja Kallas 11-aastaselt välja (3)

Elu24
Copy
Eesti peaminister Kaja Kallas.
Eesti peaminister Kaja Kallas. Foto: AFP/SCANPIX

Peaminister Kaja Kallas (44) läks esmaspäeval Saksamaale visiidile ja kohtus seal liidukantsleriga. Visiidi puhul jagas Kallas ühismeedias aastatetagust fotot oma esimesest Berliini külastusest, mil ta oli vaid 11-aastane.

«Kohtusin täna Berliinis Saksamaa liidukantsleri Olaf Scholziga. Eesti ja Saksamaa on tugevad liitlased ning koos arutasime, kuidas ikkagi Ukrainat veel aidata. Ühtlasi valmistusime järgmiseks NATO tippkohtumiseks, kust vajame otsuseid meie piirkonna julgeoleku tugevdamiseks,» kirjutas peaminister Kaja Kallas enda ametlikul Instagrami kontol esmaspäeva õhtul.

Veidi hiljem jagas Kallas Instagramis veel teistki postitust, seekord koos retrofotoga 80ndate lõpust. Fotol on lisaks temale Kallase vanem vend Ülo ja ema Kristi Kallas. «Olin 11-aastasena esimest korda Berliinis. Käisin Brandenburgi väravale nii lähedal kui võimalik, Berliini müüri vaatamas,» selgitas Kallas oma postituses.

Peaminister tõdes, et mäletab sellest päevast eredalt oma isa Siim Kallase sõnu: «Lapsed, hingake sügavalt sisse – see on vabaduse õhk, mis tuleb teiselt poolt.»

«Tol ajal ei saanud ma täielikult aru, mida ta mõtles. Räägitakse, et hindad vabadust ainult siis, kui see sinult ära võetakse,» nentis Kallas ja lisas: «Kui me teeme kõik Ukraina aitamiseks, ei ole enam üheteistaastaseid, kelle jaoks vabaduse õhk on midagi, mida nad saavad kogeda vaid kaugusest.»

Postituse lõpus tõdes Kallas, et tal oli au esineda Friedrich Naumanni sihtasutuses 16. Berliini vabadusekõnega: «Siinsamas Berliinis Brandenburgi värava lähistel. Meenutasin oma esimest Berliini külastust ja rääkisin, miks peame Ukraina aitamiseks minetama hirmu julgete otsuste ees.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles