Mida teha Võrumaal?

Copy
Foto: Liikluslinn

Võrumaal asuvas Liikluslinna lõbustuspargis juba igav ei hakka!

Võrumaal Antsla vallas asub üks omamoodi Liikluslinna lõbustuspark, mis on vahva koht kogu pere, klassi või sõpruskonnaga ajaveetmiseks. Teid ootab üle 2500 m2 katuse all asuvaid mängualasid pluss välilinnak, kus saab lõputult lustida ning ohutut liiklemist õppida. Seejuures ei hakka siin igav ka vanematel! Tegemist on ainulaadse siseliikluslinnakuga, kus töötavad valgusfoorid ja säravad suurlinna tuled. Keskusest leiab kohviku, vabaõhukino, diskoteegi ja palju muud, mis kuulub ühe kaasaegse linna juurde.

Võimalused on mitmekülgsed: näiteks adrenaliiniarmastajatele on loodud Pimedalinn, kus võib kohata kõhedaid olendeid. Hirmutuba näitab kõige huvitavat, mis toimub nõidade maailmas. Ufodroom viib ufolaevaga teise galaktikasse ning Libedarajal saab ka kõige kuumema päikese käes harjutada kartidega talvevõlumaa jäärajasõitu. Lisaks Lepatriinu karussell, rong, kaevandus, F1 vormelirada, jalgrattalinnak, Ameerika mägi ja lasketiir. Suurematele on mõnusaks ajaviiteks 16+ kardirada, legendaarsed põrkeautod ning 9D kinokapsli, mis viib vaatajaid tulevikukinno, mis on täis üllatusi, närvikõdi ja seikluseid.

Liikluslinna lõbustuspargis on lõbus iga ilmaga. Siin saab korraldada meeleolukaid sünnipäevi ja läbi viia liiklusõppe programme lastele alates kolmandast eluaastast.

Ja kui väikesed ja suured liiklejad väsivad või soovivad oma ringkäiku lõbustuspargis jätkata järgmisel päeval, pakub majutust sealsamas asuv Nõiariik - maailma kõige väiksem riik. Uhtjärve Ürgoru Nõiariigis võtab teid vastu ehtne nõiapere, kes tutvustab oma riigi valdusi ja räägib huvitavaid legende. Majutust pakutakse mõnusates tubades põhihoonetes, aga ekstreemsust armastavad inimesed saavad ööbida omamoodi kanajalgadel majakestes.

www.liikluslinn.ee

Vastseliina piiskoplinnus võlub erilise ajaloo, looduse ja tegevusrohkusega

Vastseliina piiskopilinnus on muinasjutuline, legendidest tulvil paik, kus lummava looduse keskel asuvad 14. sajandist pärinevad linnusevaremed, keskaja elamuskeskus, matkarajad, mõisapark ja Palverännumaja. Kuna paavst kuulutas linnuse pühaks juba keskajal, on aastasadade jooksul leidnud tee müstilisse Vastseliinasse tuhanded palverändurid.

Külla oodatakse kõiki: nii noori kui ka vanemaid peresid, nii ajaloohuvilisi kui ka juhuslikke möödasõitjad ning nii suuri turismigruppe kui ka loomulikult palverändureid. Kompleks hõlmab kahte maja ja linnusevaremeid, kuid kel aega napib, võib külastada ka vaid õueala ja varemeid. Majades saab tutvuda läbi erinevate teemaruumide eksponeeritud linnuse keskaegse ajaloo ja linnuse peamaja ehitanud mõisnike elulooga ning viia end kurssi palverännu teemaga.

Aga need võrratud linnusevaremed! Igal aastal pakutakse seal lisaks ajaloole silmailu ka kunstinautlejatele. Peamajas saab täna tutvuda Ago Ruusa koostatud fotonäitusega „Vanad varemed”, kus on välja pandud läbi aegade pildistatud Vastseliina linnusevaremete fotod. Palverännumajja toovad see suvi oma tööd Anatoli Strahhov ja Urve Sunny-Dzidzaria, nende näitus kannab nime „Maast ja taevast”.

Vastseliina külastaja kogeb alati sooja vastuvõttu, nagu oleks teda ammu oodatud. Muide, Eesti linnused hoiavad kokku ja on välja töötanud külastuskaardi Linnus+, mis annab kaardiomanikule soodushinna ning kutsub taas külastama kohalikke linnuseid. Teistest linnustest eristub Vastseliina eeskätt imekauni loodusega ja loomulikult palverännuteemaga.

Koolivaheajal on külla oodatud peresid ja viiakse läbi perepäevi. Kõige toredam on, et Vastseliina linnust külastavad paljud koolid gruppidena ja hiljem on lapsed toonud siia oma vanemad, vennad ja õed, aga ka vanaemad ja vanaisad. Suvel on avatud linnusekõrts, kus saab kenasti oma vatsa täita erinevate kohalike roogadega.

Alates 22 juuni - 20 august toimub igapäev 13:00 elamuskeskuses ringkäik linnuserahva juhendamisel (giidiga ekskursioon).

www.vastseliinalinnus.ee

Facebook: Vastseliina Piiskopilinnus

Instagram: vastseliina_linnus

Copy
Tagasi üles