Mida teha Saaremaal?

Copy
Foto: WOW Elamuskeskus

WOW Elamuskeskus Saaremaal – avastusrõõmu ja mängulusti kogu perele!

Saaremaal Kuressaares Merikotka tänav 1 asuv WOW Elamuskeskus on suurepärane koht, kus laste, sõprade ja kolleegidega sisukalt aega veeta ning uusi elamusi kogeda. Keskus pakub nii meeldejäävat perepuhkust, meelelahutuslikku sünnipäevapidu, klassiekskursioonide sihtkohta kui ka korporatiivsete ürituste nagu seminaride, koolituste, infopäevade ja vastuvõttude korraldamist. Siin on linna kõige ilusama vaatega kohvik ning konverentsikeskus, mis sobib ürituste korraldamiseks kuni 150-le inimesele.

WOW Elamuskeskus on jagatud erinevateks alaks: aktiivalal saab lõputult joosta, hüpata ja turnida, veealal on kõik võimalused veega mängimiseks, energiaalal avastad erinevaid energia vorme meie ümber, simulaatorite alal kogetakse virtuaalreaalsust ning lisaks on olemas lasteala kõige pisematele, 2-6-aastastele külastajatele. Ja veel on olemas vinge selfidroom – kogu keskuses on võimalik endast põnevatel taustadel pilte teha, luues niiviisi põnevaid illusioone!

Eksponaadid valmistavad palju rõõmu ja samas on ka harivad, aitavad avastada energiaid enda ümber. Samas ei vaja need juhendamist ja külastajad saavad kõike iseseisvalt kasutada. Maikuus täieneb keskuse ekspositsioon tõelise tähega – laiendatud veealaga! Suures, ligi 50ruutmeetrises basseinis on tammid, lüüsid, veejoad, pallid, veeratas ja Archimedese kruvi. Kogu veeala võimaldab lastel ise mängida ja õppida tundma vett kui loodusnähtust: vesi looduses, veetransport, veefüüsika.

Elamuskeskus on kogupereseiklus, mille teenused on mõeldud nii suurtele kui ka väikestele, sest perega koos veedetud aeg on hindamatu väärtusega ning loob mälestusi terveks eluks.

Klassirühmadele on WOW Elamuskeskuses alati head pakkumised!

www.wowkeskus.ee

Saaremaa Veski – unustamatuid elamusi pakkuv kohalike maitsete restoran

Saaremaa Veski on kohalike maitsete restoran, mis asub omanäolises, 1899. aastal rajatud Kuressaare tuulikus. Toidukoha menüüst leiab saare puhaste metsade hõrku ulukiliha, kohalikku suitsukala, kohapeal valmistatud marjadest majanapse ja Veski oma õlle. Kevadel ja suvel täiendavad veskit avatud aed, terrass ja rõdu ning suur mängumaja lastele. Pidevalt toimuvad põnevad üritused nii täiskasvanutele kui ka lastele, kutsutakse esinejaid nii Eestist kui ka väljaspool ning korraldatakse eriõhtusööke ja kokteilipidusid.

Veski vanadesse keldriruumidesse on ehitatud kohalike majanapsude väiketootmine ning külalisel on unikaalne võimalus näha oma silmaga napsude valmistamist. Lisaks on tootmise kõrval õdus degustatsiooniruum, mis mahutab 16 inimest ja vajadusel rohkemgi. Võimalus on degusteerida majas toodetud napsusid autentses keskkonnas koos napsumeistri, peremees Kaupoga.

Saaremaa Veski on suurepärane koht ka suuremate sündmuste tähistamiseks. Tuulik-restorani ajaloolises hoones on viis erinäolist korrust ja lisaks ruumikas kaminasaal, mille uksed avanevad otse imelisse aeda. Veski kaunis aias on toimunud üritusi ka kuni 200-le inimesele.

Igal õhtul, kui päike loojub, rullub Saaremaa veski kehandil külastajate ees lahti üks lugu läbi videoinstallatsiooni. Videoinstallatsioon on üks ainulaadsemaid Eestis, kuna tegemist esmakordselt valmistatud püsiinstallatsiooniga, mis on tulnud, et jääda ja rõõmustada igapäevaselt vaatajaid päikeseloojangust kuni päikesetõusuni. Installatsioon kordub iga 16 minuti järel.

Maikuu põnevamate tegemistena võib üles lugeda Jaan Tätte kontserdi, kokteiliürituse ja garaažimüügi. Olete oodatud!

www.saaremaaveski.ee

Loona mõis on ideaalne paik vaikust, privaatsust ja loodust hindavatele külastajatele

Vilsandi saare külje all asuva Loona mõisa valivad puhkuseks vaikust ja privaatsust hindavad külastajaid, kes armastavad pikki matku jalgsi või jalgrattaga ning tunnevad mõnu uute looduskaunite paikade avastamisest. Nautida saab nii laiduderikka rannikumere vaateid kui ka omapärase taimestikuga poollooduslikke niite ja metsatukkasid. See on suurepärane seiklus fotograafidele, sest ümbruskonnas on head võimalused nii loomade kui ka lindude pildistamiseks. Geoloogiahuviliste jaoks on väljakutse avastada uusi leide meie pankrannikutelt ja paepaljanditelt. Kõige selle kohta saab mitmekülgset informatsiooni Vilsandi rahvuspargi külastuskeskusest, mis on ühtlasi kõige populaarsem teenus – ja tasuta teenus.

10-toaline külalisetemaja saab vastu võtta vaid väikeseid seltskondi. Häärber on ju ajalooliselt kasutuses olnud ühepereelamuna, mistõttu magamistube on majas vähem kui ruume ühiste koosviibimiste korraldamiseks. Klaverisaalis on võimalik nautida Siiri Talli akvarelle, mis on inspireeritud ümberkaudsest loodusest. Imekauni heliga klaver on rõõmustanud nii maailmatasemel pianiste kui ka alles alustavaid muusikahuvilisi. Loona mõis on suurepärane võimalus korraldada oma sõpruskonnale unustamatu kontsert.

Kohvikusaalis serveeritakse lisaks majutuse juurde kuuluvale hommikusöögile alates lõunast kohalike kondiitrite valmistatud kooke ja küpsetisi, kõrvale tass kuuma teed või kohvi. Kaminasaal sobib hästi õdusaks õhtusöögiks. Viimase peaksid, tõsi küll, külalised ise endale valmistama. Selleks on olemas kogu vajalik tehnika ja varustusega köögikompleks.

Loona mõisa moto on: loodus on avatud ööpäevaringselt ja iga ilmaga! Külaliste poolt peab lihtsalt olema soov ja tahe seda kõike avastama tulla. Eripakkumisena pakub mõis 3-päevast majutuspaketti koos piknikupakiga. Täpsemat teavet saab kirjutades info@loonamanor.ee.

www.loonamanor.ee

Kuressaare teatri suvelavastus „Viikingite veri” toimub Asva viikingitekülas

Kuressaare teatri sellesuvised etendused „Viikingite veri” toimuvad ajavahemikul 28. juulist 9. augustini Saaremaal, avastusterohkes Asva viikingikülas. Lavastuse autor ja lavastaja on saarlastele juba tuttav Vanemuise teatri lavastaja Tiit Palu. Piletite müük algab mais.

Lavastuse kunstnik on Silver Vahtre ja helilooja Peeter Konovalov Ugala teatrist. Mängivad Lee Trei, Loviise Kapper, Markus Habakukk, Jürgen Gansen, Tanel Ting ja Harry Kõrvits. Enne etendust ja vaheajal on avatud puhvetid ning Odrakoja hoones etendatav lavastus toimub iga ilmaga. Suvelavastust on nautima oodatud teatrihuvilised igas vanuses, põhikooliealised lapsed koos vanematega.

Asva viikingitekülas toimuvad Kuressaare teatri suveetendused esmakordselt, aga miljöö „Viikingite veri” nime kandvaks tükiks on igati sobilik. Asva muinasasula veerel asub uhke viikingilinnus, kus saab oma oskuseid lihvida nii vibulaskmises, kirveviskes kui ka osavusmängudes. Külas asub vahva kõrgseikluspark, kus on elamus garanteeritud nii põlvepikkustele algajatele kui ka juba kogenud viikingitele. Ligi 12 meetri kõrguses seikluspargis ootavad vallutamist rohkem kui 50 turnimismängu neljal erineval tasandil ning üle 100 meetri pikkune vägev õhusõit. Lisaks elavad viikingiküla looma- ja linnupargis näiteks hobused, küülikud, ponid, lambad, kitsed ja mägiveised.

www.kuressaareteater.ee

Lavastus "Viikingite veri"
Lavastus "Viikingite veri" Foto: Kuressaare teater

Tuulte eest varjul Thules

Alternatiivajaloo muuseum ja vabaajakeskus Thule Koda Kuressaare linna südames pakub avastamist, lusti ja põnevust kogu perele. Nii keskuse nimi kui muuseumi temaatika on inspireeritud Lennart Meri raamatust „Hõbevalge”. Muuseumi humoorikas väljapanek viib külastaja reisile maailma äärele, tutvustab müüte Saaremaa tekkimisest ning üleloomulikke olendeid, kellega kreeka maadeavastaja Pytheas 2300 aastat tagasi oma teekonnal Thulet otsides kohtus. Müstiline reis hoone kolmel korrusel võimaldab erinevate lugude kaudu nii suurtel kui väikestel ühiselt meelt lahutada.

Thule Kojas tegutseb üks uuemaid ja moodsama tehnika ja kahe mugava saaliga väärtfilmikinosid Eestis, mis kuulub alates 2020. aastast Europa Cinemas võrgustikku. Lisaks Euroopa filmidele näidatakse ka Hollywoodi kassahitte ning kodumaiseid mängu- ja dokumentaalfilme. Koolivaheaegadel on kinos sisukas programm noortele ja lastele, kuni mai lõpuni vältab Thule Kinos skandaalse ja geniaalse Lars von Trieri loomingu eriprogramm.

Thule Koda on suurepärane koht konverentside, kontsertide, koolituste, pulmade ja teiste tähtpäevade korraldamiseks. Kaasaegse tehnikaga Thule saalis on lava ja 172 istekohta. Pythaese Espositsioonisaal, kus on Baltikumi suurima ekraaniga videosein, mahutab teatristiilis üritusele 250 inimest ning ümmargused peolauad saab seal katta kuni 150-le inimesele. Suvel avatakse katuseterrass, lisaks on keskuses mitmeid õdusaid ja valgusküllaseid ruume väiksemate sündmuste ning koosviibimiste läbiviimiseks. Thule Kojast jalutuskäigu kaugusel on restoranid, hotellid ja spaad, Kuressaare linnus ja teised vaatamisväärsused.

Thule Koda kätkeb endas rohkeid võimalusi ja avastamisrõõmu!

www.thulekoda.ee

Copy
Tagasi üles