Mida teha Pärnumaal?

Copy
Foto: OKOK vaba aja keskus

Põgene argipäevast!

Oled vahel tundnud, et kõike oleks justkui juba tehtud ja proovitud? Lapse sünnipäeva pidamiseks uue ja vahva koha leidmine on keeruline ja ettevõtte töötajate kokkusaamiseks põnevaid ideid napib? Siis on aeg seada sammud vaba aja keskusesse OKOK Pärnus.

Kindlasti olete kuulnud lauset „Iga klient on meie jaoks oluline!“. Bla-bla-bla… OKOK vaba aja keskusesse tasub minna aga ainuüksi sellepärast, et kogeda: siin see tõesti nii ongi! Iga klient loeb, sa oled seal oodatud, sinust hoolitakse. Kõikidele sinu soovidele püütakse vastu tulla.

Seal saab nautida erinevat laadi meelelahutusi: tipptasemel bowlingut, müstilist helendavat minigolfi, elamuslikku virtuaalreaalsust, kaasahaaravat noolemängu või siis broneerite lausa terve keskus korraga, et oma kolleegidega puhkeaega nautida.

OKOK keskuses on koos mitmed erinevad teenused, mis sobivad igas vanuses külastajatele. Sa ei pea lastele hoidjat otsima, et ise lõõgastuma minna. Lisaks põnevale minigolfile, mida sa ise koos sõpradega mängid, on siin ka tasuta väikelaste ronimistuba, kus sinu pisipõnn samal ajal ennast hästi tunneb. Kui minigolf pinget ei paku, proovige sõpradega kätt bowlingus, noolemängus või väljuge reaalsusest ja külastage VR ala, et kogeda teist reaalsust.

Kindlasti peaksite aga proovima GlowGOLF´i, see on justkui muinasjutumaa, kus saab elamuse nii suur kui väike külastaja. Sind ootab 12 rada, mis on inspireeritud Eesti loodusest, põnevatest paikadest ja aastaaegadest. Rajad on varustatud UV-valguse ja interaktiivse keskkonnaga, mis muudab mängu tõeliselt huvitavaks.

Ei ole liiga palju kohti, kus meelt saavad lahutada nii täiskasvanud mehed kui ka kooliõpilased. Viimaste jaoks on OKOK keskuses nii klassibowling kui ka klassigolf, kuhu oodatakse õpilasi argipäeviti kuni kella 18.00-ni. Osaleda võivad ühe või ka mitme klassi lapsed, korraga mahub mängima 60 õpilast. Ühel rajal saab mängida 4-5 liikmeline võistkond.

OKOK teeb teie elamise lausa nii mugavaks, et nad isegi mõtlevad teie eest. Kui te nii soovite. Nii näiteks on välja pakutud lõõgastumise valmispaketid täiskasvanutele, mis sisaldavad nii meeleolukat tegevust kui suupisteid ja jooke.

Nii et kui järgmisel korral lähete Pärnusse oma (mini)puhkust veetma, siis teate, kus tõeliselt lõõgastuda saab.

Kodarraha, vangitorn ja eestikeelne ajakirjandus

Enamik meist on harjunud trafaretse teadmisega Pärnu ranna kuulsusest. Aga mida huvitavat Pärnul veel pakkuda on, selles osas jäävad teadmised lünklikumaks. Et Pärnut mõista, tuleks alustada päris algusest. Pärnu Muuseumide ühispiletiga saad oma sihtkohta tõeliselt tundma õppida. Need kolm: Pärnu Muuseum, Koidula Muuseum ja Punane Torn viivad sind retkele läbi ajaloo.

Pärnu Muuseum, Aida 3

Püsinäitus "11 000 aastat ajalugu – elamusi vanast ajast" viib teid põnevale ajarännakule, alustades kiviajast, kulgedes läbi keskaegsete kaubateede, barokse kindluslinna ja näitab teed kuidas Pärnust kujunes Eesti esikuurort ning esitab Eesti Vabariigi sünni loo. Lisaks püsiekspositsioonile on muuseumis mitmekülgne programm, mis hõlmab erinevaid kunsti- ja ajaloonäitusi. Selle suve suurnäituseks on “ FOR SALE/ NOT FOR SALE“ (16.06-30.09.2022), mis toob suvekülaliseni ehete valmistamise ja kandmise ajaloo muinasajast tänapäevani. Fookuses on Pärnumaale omane ja mujal maailmas ainulaadne kodarraha.

Koidula muuseum, Jannseni 37

Eesti armastatud poetess Lydia Koidula veetis oma nooruse Pärnus. Muuseum asub majas, mis oli tema koduks aastatel 1850–1863. Seda tuntakse Pärnu Ülejõe koolimajana, kus tollal töötas koolmeistrina tema isa J.V. Jannsen, kes on ühtlasi ka eestikeelse ajakirjanduse rajaja ning Eesti hümni sõnade autor. Saate tutvuda nende elu ja tegevusega Eesti rahvusliku ärkamisaja kontekstis, mil sündisid Vanemuise Selts, esimene eesti üldlaulupidu, eesti teater ja rahvuslipp. Koidula muuseumi aiavärava kaudu satub külastaja tagahoovi, mille pärliks on Pärnu esimeste laulupidude hõnguline vabaõhulava. Armastatud kontserdipaiga galeriides toimuvad aastaringselt kunsti- ja ajaloonäitused. Pere pisemad viib aias avastusretkele kümne-aastane Lydia – Lolla, kes näitab päriselt, milline on „Meil aiaäärne tänavas“.

Punane Torn, Hommiku 11

15. sajandil linnamüüri kagunurka ehitatud Punane torn on vanim säilinud ehitis Pärnus. Torn oli keskaegsete linnakindlustuste üks osa ning kauaaegne linna vangla. Punases tornis tutvustatakse kunagise vangitorni põnevat arhitektuuri ning keskaegset Uus-Pärnu linna. Torni pööningukorrusel asuvas uudses ringpanoraamkinos saab aga vaadata 10-minutilist paikkonna ajalugu tutvustavat animafilmi „Armutu ja armulik ajalugu. Punases tornis läbi 15 000 aasta". Torni hoovigaleriis on vaatamiseks väljas näitus, mis tutvustab Pärnumaalt leitud arheoloogilisi aardeid ja peitleide.

Põrgusse see suvitamine, teatrisse tahaks!

Endla Teater ootab kultuurinautlejaid suvel Pärnusse. Greni katlamajas (Ringi 56) saab näha läinud suvel esietendunud ja Endla publikulemmik 2022 tiitliga pärjatud Kaili Viidase lavastatud põnevat lavalugu „Põrgupõhja uus Wanapagan“. Selle dramatiseeris A. H. Tammsaare viimase romaani põhjal Ott Kilusk. Endla Suures saalis saab publik osa meloodilisest draamast „Suvitajad“, mille lavastaja on Ingomar Vihmar.

„Põrgupõhja uus Wanapagan“ on kaasahaarav, äratundmisi tekitav ja parajalt intrigeeriv vaatemäng, kus Ago Anderson kehastab vanapagan Jürkat ja Tambet Seling mängib kavalat Antsu. Juula rollis on Triin Lepik, kes nomineeriti Eesti Teatri naispeaosatäitja aastaauhinnale 2022. Lisaks on laval Kadri Rämmeld, Sten Karpov, Indrek Taalmaa, Carmen Mikiver, Ireen Kennik, Sander Rebane, Meelis Rämmeld ja teised. Etendused toimuvad 16., 17., 18., 21., 25. ja 30. juunil ning 7., 8., 9., 13., 14. ja 15. juulil.

Endla Suure saali laval lahti rulluva loo „Suvitajad“ tegelased on argielust põgenejad, ootamatud ja ajutised. Nad söövad ja joovad, suudlevad ja kaklevad, kurdavad ja vestlevad, laulavad ja laaberdavad, igavlevad ja igatsevad. Ja kaovad siis nagu tuhk tuulde. Lavastaja Ingomar Vihmari sõnul on tegu kirgliku ja revolutsioonilise näidendiga, milles Maksim Gorki on ära tabanud midagi inimeseks olemisele igiomast ning mis on oma traagilisuses ülikoomiline. Ja vastupidi. Osades on Priit Loog, Kati Ong, Meelis Rämmeld, Ireen Kennik, Märt Avandi, Karin Tammaru, Karl-Andreas Kalmet, Tambet Seling, Carita Vaikjärv, Ott Raidmets, Kleer Maibaum, Jane Napp, Enn Keerd, Sten Karpov. Esietendus 14. mail Endla Suures saalis. Järgmised etendused 18., 19., 20., 27. ja 28. mail ning 1., 2., 3., 5., 10., 16. ja 17. juulil.

Kuni maikuu lõpuni leiab Endla Teatri mängukavast väga mitmekülgse valiku erinevas žanris teatrietendusi igale maitsele. Ka uuslavastused, dokumentaalfantastika "Issanda loomaaed" ja armastuslugu "Noor jää" ootavad kõiki puhkajaid teatrisse.

Copy
Tagasi üles