Mida teha Jõgevamaal?

Kalevipoja Koda
Copy
Foto: Shutterstock

Kalevipoja Kojas jagub avastamisrõõmu nii suurele kui ka väikesele

Jõgevamaal Kääpa külas asub legendaarse muinaskangelase auks loodud muuseum, seikluspark ja mänguhoov – Kalevipoja Koda. Kalevipoja muuseum renoveeriti põhjalikult 2020. aastal ning siin saab hiidsangari seiklustest osa läbi interaktiivsuse, mängude, filmide ja muude põnevate võimaluste. Maailma parimas Kalevipoja muuseumis saab tutvust teha Kalevipoja legendiga, virtuaalmaailmas ise Kalevipoeg olla, seikluspargis kõrgrajal või madalrajal seigelda, mänguhoovis hullata ja koduloomajasid uudistada, töötubades osaleda, orienteeruda ja looduskoolitust läbida!

Kalevipoja Kojas leiavad tegevust kõik külalised vanuses 0-100, sest siin on mõeldud kõigile. Päris pisikesed saavad põrandal käputada ja pehmete mänguasjadega mängida. Lasteaialastele on magnetiks laevaruum, kus saab ise Lennukis istuda, filme vaadata ja seinale joonistada. Koolilastele meeldib Eesti kaardile Kalevipoja tegudega seotud paiku panna, silda ehitada ja Põrgus seigelda. Lisaks pakub Kalevipoja muuseum ka kunstilise elamuse, sest eepose peategelane on pakkunud ainest väga paljudele Eesti kunstnikele. Külla võib tulla kogu klassiga, sõpruskonnaga, perega.

Kohe muuseumi kõrval asub Kalevipoja mänguhoov, kus saab turnida kangelase hiiglaslikel toolidel, kiikuda võimsal kahemehesael või uudistada ringi kunagistes taluhoonetes, milles on peidus rohkelt vana aja asju. Ja muidugi tasub panna oma hirmud proovile seikluspargis, kust leiab ronimiseks nii kõrg- kui madalraja.

Koolivaheajal 27-30. aprillil 2022 on eripakkumine peredele – iga pere saab ühe oma pereliikme tasuta Põrgusse saata! Ja 1. mail toimub kanuumatk „Retk Kalevipoja mõõgani”, kuhu pääsevad vaid 17 kiiremat. Lisaks Kääpa jõel kanuutamisele saab ka suppi süüa ja muuseumis giidiga koos kõik mõõgad üles otsida.

Copy
Tagasi üles