Mida teha Järvamaal?

Wittenstein
Copy
Foto: Shutterstock

Ajakeskuses Wittenstein – põnevust ja vaatamist igas vanuses ajarändurile

Paide Ordulinnuse vahitornis asuvas Ajakeskuses Wittenstein saab rännata läbi Eestimaa ajaloo. Ajamasina rolli täidab lift, mis viib külastajad läbi 8 korruse ja 8 ajastu. Riietuda saab rüütliks, proovida häbiposti, sõita postitõllaga, vaadata humoorikaid filmiprogramme ja muid põnevaid tegevusi on nii väikestele kui ka suurtele. Sel suvel jõuavad ajakeskusesse ka uudsed multimeedialahendused ja eriefektid, mis muudavad ajastu keskkonna veelgi ehedamaks.

Suvel pakub restoran Ajastute Toidud eri ajastute maitsvaid hõrgutisi. Menüüs on erinevate ulukite liha, „kohmakas" ja palju muud maitsvat, mis pärineb just eestlaste esivanemate toidulaualt.

Ettetellimisel toimuvad ajakeskuses rännakud, kus kohtutakse eri ajastutest pärit tegelastega ja maitstakse ajastutele omaseid maitseelamusi. Põnevaid programme on nii õpilastele kui ka täiskasvanute gruppidele.

Juunis avab uksed UUS Wittensteini Tegevusmuuseum, mis viib külastajad 19. sajandisse läbi eheda väikelinna keskkonna, põnevate tegevuste ja esemete ning ainulaadsete digilahenduste.

Proovida saab apteegijooke elavas apteegis ja heita pilgu 19. sajandi apteegi tagatuppa. Põnevust pakuvad kurioossed rahvameditsiini ravivõtteid, näiteks kaaniravi ja ürdivannid, mida pakutakse ettetellimisel. Külastada saab õlle- ja toidukoda ning valmistada ise joogipoolist ja maiustusi. Näha saab Eesti esimest fotot ja teha ka endast jäädvustuse. Tegevusmuuseumis ootavad rändureid 19. sajandi meistrite õpitoad, kus õpitakse ajastule omaseid oskusi.

Ajakeskust ja tegevusmuuseumit on põnev külastada nii kogu pere kui ka sõpruskonnaga. Sünnipäevade ja firmaürituste pidamiseks on mõlemas paigas ainulaadsed võimalused ja kaunid ruumid.

Tule ja rända läbi Eestimaa ajaloo!

Copy
Tagasi üles