Pluss-suuruses modell on oma välimusega pärast anoreksia diagnoosi hädas

Elu24
Copy
USA pluss-suuruses modell Tess Holliday 2021. aasta juulis.
USA pluss-suuruses modell Tess Holliday 2021. aasta juulis. Foto: AFP/SCANPIX

Pluss-suuruses modell Tess Holliday (36) on viimasel ajal oma välimusega ja eelkõige kehaga hädas olnud. Modellina töötav Tess kurtis ühismeedias fännidele, et talle ei meeldi enam, kui temast pilti tehakse.

Tess Holliday on pluss-suuruses modell, kellel on Instagramis ligi 2,5 miljonit fänni. Teda on näha olnud näiteks ka Vogue'i külgedel.

Möödunud aasta mais avaldas aga Tess Twitteris: «Ma olen anorektik ja paranemisteel. Mina olengi selle kultuuri tulemus, kus pühitsetakse kõhnust ja pannakse see võrduma sinu eneseväärtusega. Nüüd aga on aeg mul kirjutada ise oma narratiivi. Lõpuks ometi suudan ma hoolt kanda keha eest, mida olen terve elu karistanud. Lõpuks olen ma vaba.»

Nüüd hiljuti tunnistas Tess, et on viimasel ajal tõsiselt hädas oma välimuse ja kehaga. «Olen aus, olen oma kehaga viimasel ajal hädas olnud moel, mil ma kunagi varem olnud ei ole. See on olnud kurnav, sest kuigi te näete mind väljas lõbutsemas, kulub mõnikord ainuüksi kodust lahkumiseks nii palju tööd ja energiat,» tõdes ta.

Modell kirjutas: «Olen selline inimene, kes tahab alati, et temast pilti tehakse... vähemalt kuni viimase ajani.» Ta lisas postitusele (alumine) kaks fotot, mis olid tema sõnul ühed esimesed, mis ta oli endast teha lasknud. «Nägin ennast neis ja olin lahke. Naudin seda aega perega ja olen tänulik, olgugi et on raske.»

2021. aasta mais avaldas Tess, et sai viimasel ajal palju pealtnäha positiivseid sõnumeid, mida ta tegelikkuses ei soovinud. «Ärge. Kommenteerige. Mu. Kaalu. Või. Seda. Kuidas. Mu. Tervis. Teile. Tundub,» kirjutas naine, lisades rõhutatult, et inimesed jätku oma arvamused endale. «Jah, ma olen kaalust alla võtnud – ma paranen toitumishäirest ning toidan esimest korda elus oma keha regulaarselt. Kui te võrdsustate kaalukaotust «tervisega» ning panete väärtuse sellesse, kui suur keegi on, siis te põhimõtteliselt ütlete, et ma olen nüüd väärtuslikum, sest ma olen väiksem. Sellega kinnistate te dieedikultuuri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles