Liigesed liikuma!

Copy
Foto: BoostMe OÜ

Suur suvi on ees! Võta endale aega nautida loodust matkarajal, tehes aiatöid, jalutades rohkem oma neljajalgse lemmikuga või mine koos perega väikesele jalgrattatiirule – nii suurendad sa nauditaval moel oma liikumist. Istuv elustiil ja vähene liikumine mõjutab lihaseid, liigeseid ja kogu tervist halvemuse suunas. Aga liigeste probleeme tasub ja saab ennetada. 

Tervislik on liikuda 30 minutit järjest või vähemalt 10-minutiliste osade kaupa. Üldiseks soovituseks on teha 2–3 korda nädalas jõu-, venitus- ja tasakaaluharjutusi. Mida süstemaatilisem on liigeste mõistlik koormamine, seda parem on liigeste ainevahetus. Ala- või ülekoormatud liiges võib jääda toitainete nappusesse ning kõhr kaotab oma sileduse, elastsuse ja tugevuse. Probleemid ükskõik millistes kehaliikmetes võivad põhjustada liigesevalu või muuta selle liikuvust. Kui lihased liigese ümber on nõrgad, kajastub see ka liigese funktsioonis.

«Lisaks igapäevasele füüsilisele aktiivsusele on liigeste tervist soovitav toetada ka tasakaalustatud ja mitmekesise toitumisega,» tõdeb Boost Yourselfi tootearendusjuht Maile Kiissa. Et toitumine oleks regulaarne ja mitmekülgne, tuleb võimalikult vähe süüa töödeldud toitu, rohkelt puu- ja köögivilju, puhast ja kvaliteetset loomset toitu (näiteks rohutoidul looma või veekogus vabalt elavat kala) ning mitte liialdada küllastunud rasvhapetega, kasutada vähem lisatud suhkruga tooteid jne.

Foto: BoostMe OÜ

Kollageen väheneb kehas alates 25. eluaastast

Kollageen on üks olulisemaid komponente hoidmaks liigeseid ja kõõluseid tervena ning töökorras. Kollageen moodustab suurema osa kogu side- ja tugikoest ning on luude, kõhrede ja kõõluste kiudude koostisosa.

Paraku väheneb kollageeni tootmine kehas alates 25. eluaastast, mistõttu tekibki sellest elutähtsast valgust puudujääk ja seda saab leevendada vaid suurenenud kollageeni kogustega toidulaual või toidulisanditega. Parimad toidulisandid liigeste ja lihaste toetamiseks on D-vitamiin, oomegarasvhapped ja kollageen.

Oomegarasvhapete osakaalu meie tervise heaolus on keeruline üle hinnata. Lisaks sellele, et need vastutavad veresoonkonna toimimise, vererõhu kontrolli, aju arengu jms eest, toimivad oomegarasvad liigestes otseselt kui ühed olulisemad pealmise kihi määrdeained, mis omakorda hoolitsevad selle eest, et liigesed ei kuluks liiga kiiresti.

Kollageeni aitab meie organismis taastada näiteks Boost Yourselfi toidulisand «Liigesed liikuma». Mõeldud on see neile, kes hoolivad oma liigeste tervisest. See koosneb ainult puhastest ja naturaalsetest ainetest. Erinevalt näiteks tablettidest ei ole sellesse lisatud muid, meie organismile ebavajalikke komponente, näiteks E-aineid, ka on see gluteenivaba. Selle toidulisandi põhikomponent on kollageen, mis on saadud looduslikult puhtas keskkonnas kasvanud veistelt.

Foto: BoostMe OÜ

Samuti on selles jahvatatud Rosa canina kibuvitsa, mis sisaldab antioksüdante – see toimib liigeste valu vastu ja aitab kaasa liigeste vastupidavuse ning liikuvuse suurendamisele. Kolmas toidulisandi komponent C-vitamiin aitab kaasa kollageeni moodustamisele. Samuti on selles MSMi ehk looduslikku väävlit mis on üks komponentidest inimese kehas.

Ühes supilusikatäies toidulisandis «Liigesed liikuma» on 4,5 grammi kollageeni. Toode on kergesti lahustuv, lihtsalt sega veega või mahlaga, nii saad endale mõnusa, naturaalse maitsega nauditava kollageenijoogi. Ka maitseb see hea teena või jahutava suvejoogina. Kollageenijoogi pulbrit on saadaval nii mustsõstra- kui ka ananassimaitselisena.

Toidulisand «Liigesed liikuma» on saadaval Boost Yourselfi e-poes, apteekides, Selveris, Biomarketis, Macta Beauty kaubamajas ja Coopi kauplustes üle Eesti.

Copy
Tagasi üles