Mida teha Hiiumaal?

Copy
Foto: Kaptenite Kodu

Hiiumaal Kuri külas asuv Kaptenite Kodu on hubane külalistemaja puhkamiseks, aja mahavõtmiseks ning saarele omase rahu ja vaikuse nautimiseks. Maja on ideaalne peatuspaik perele või väiksemale sõpruskonnale, mahutades ööbima kuni 8 inimest.

Kaptenite Kodus on kõik ehe: kartulipõld oma kasvuprotsessis, küttepuude kuivamine, looduslik ja loomulik mets. Kõik on just nii nagu päriselt maal olema peab. Ja muidugi meri! Nagu nimigi ütleb, on külalistemaja seotud merega. Kaptenite Kodust on sirgunud neli kaugsõidukaptenit ja seal on alati olnud olemas ning elavad ka praegu rannakalurid. Merel käimine ja kalapüük on hiidlastele sama tavaline nagu liiklus suurlinlastele. Tõeline elamus on kalastusretk ning hüljeste imetlemine merel koos kohaliku kapteniga, kes oskab rääkida aastakümnete tagusest elust saarel ning tutvustada kohalike kombeid ja olusid.

Külalistemajas on olemas täisvarustuses ka köök ja lauanõud ehk kõik vajalik selleks, et ise toitu valmistada. Kindlasti on pikaks ajaks meeldejääv toidunauding, kui valmistada maitsev roog isepüütud värskest kalast! Ja kui mereandide puhastamine pole veel eriti hästi käpas, saab loomulikult pererahvalt abi küsida. Ent kui tekib soov nautida imehead kohalikku restoranitoitu, asub Ungru Resto vaid 3,6 km ja Roograhu veidi alla 10 km kaugusel.

Kaptenite Kodust mereni viib läbi metsa kaunis 20-minutiline jalutuskäik. Hommikuti saab nautida imelist päikesetõusu, metsavaikust ja rikkumata loodust. Siin on lastel võimalik õue minna nii, et vanemad ei pea muretsema nende autoteele sattumise pärast. Samas asub külalistemaja äärmiselt mugavus asukohas – vaid 15 minuti pikkuse autosõidu kaugusel Heltermaa sadama praamist või Hiiumaa pealinnast Kärdlast.

Just nüüd on õige aeg külastada Kaptenite Kodu, sest koolivaheajal ja maikuus on iga kolmas öö külalistemajas 50% soodsam!

https://www.hiiumaa.ee/teenus/majutus

Copy
Tagasi üles