Mida teha Harjumaal?

Copy
Foto: Shutterstock

 

Virtuaalreaalsuse keskus Baasjaam ootab seiklushimulisi vanuses 7-100!

Tallinna kesklinnas asuv virtuaalreaalsuse keskus Baasjaam ootab uudistama kõiki seiklushimulisi ja põnevate elamuste otsijaid vanuses 7-100. eluaastat. See on võimalus seigelda kohtades, kuhu muidu ei pääse, mängida sõpradega või panna end proovile üksinda.

Virtuaalreaalsus on hea aja veetmise viis. Baasjaamas leiad hea valiku lõbusaid sotsiaalseid mänge, nutikust vajavaid virtuaalseid põgenemistube või adrenaliinirohkeid kohtumisi tulnukatega. Kui soovid, saad seista silmitsi oma kõrgusekartuse või hirmuga ämblike ees.

Virtuaalreaalsuse elamused on emotsionaalsed ning pakuvad uudseid kogemusi ka neile, kes satuvad Baasjaama juba mitmendatki korda. Viie aasta täitumist tähistav keskus sobib tõepoolest lõbutsemiseks kõigile olenemata soost ja vanusest, olles hea võimalus näiteks ka liikumispuudega inimestele, kellel muidu on piiratud reisimisvõimalus või liiguvad ratastoolis.

Keskuse hitiks on kahtlemata sünnipäevade tähistamine, klassiüritused, sõpruskondade kohtumised, tüdrukute- ja poissmeestepeod ning firmaüritused. Oodatud on üksikkülastajad, pered või pisemad grupid.

Üritustele saab ette tellida toitlustuse.

Baasjaama teenus on hügieeniline, turvaline ja mugav. Mõnusad suured ja elamusi täis ruumid ja sõbralikud teenindajad ootavad heas asukohas: Kaarli puiestee 8, Tallinna Kesklinnas.

Otsid meelelahutust või korraldad üritust? Oled valmis suureks seikluseks Baasjaamas? JAH!

www.baasjaam.ee

Kevad Laia ja Nunne nurgal

Eesti Noorsooteater ja Nukuteatrimuuseum on nagu laste, noorte ja täiskasvanute ühine päevakeskus, kuhu ikka ja jälle meeleldi tagasi tullakse. Siin möödub põnev päev märkamatult terve pere jaoks.

Kevad toob rohkelt etendusi igas vanuses teatrisõpradele, sealhulgas kaks esietendust. 30. aprillil esietendub Kersti Heinloo koguperelavastus «Eveline ja Mina», mille inspiratsiooniallikaks on Eestis tegutsenud saksa soost kunstnik paruness Eveline von Maydell (1890–1962). Ka Indrek ja Eva Koffi kirjutatud suvine uuslavastus «Hommikuvalgus» kutsub igas vanuses noori aegsasti pileteid soetama – mängitakse seda Mirko Rajase lavastust alates 19. juunist Telliskivi Kvartali M-hoones.

Nukuteatrimuuseumi püsinäituse algus viib ajas tagasi 1952. aastasse, mil asutati Eesti Vabariiklik Nukuteater (tänane Eesti Noorsooteater). Näitus jutustab loo Nukuteatri 70 tegutsemisaastast Tallinnas Laia tänava nurgal. Püsinäituse teine osas tutvustab erinevaid nukuliike, mängida saab kaasa nii lauanukkude, varrasnukkude, käpiknukkude kui ka marionettidega.

Pange varakult kirja kuupäevad 27.–29. maini ja ostke piletid Balti visuaalteatri esitlusfestivalile. Eesti, Läti ja Leedu visuaalteatri, sh nukulavastuste paremik igale vanusele jõuab publiku ette. Gruppidele on piletid 20% soodsamad.

Kui Laia ja Nunne nurgal peaks keegi väsima või kõht tühjaks minema, siis ootab siinsamas üks vanalinna soodsamaid kohvikuid, Hendriku kohvik oma hubase keskkonna ja maitseküllase valikuga.

Eesti Noorsooteatri kava ja üritused leiad siit.

Kumu kunstimuuseum näitab kultuuri lõbusat palet ja põnevat poolt

Kauni Kadrioru pargi serval asub Kumu kunstimuuseum, kus külastajaid üllatavad neli korrust täis võrratut kunsti armastatud klassikast kuni kaasaegsete teosteni. Kumus leidub kõigile meelepärast ning on oodatud kõik – nii noored kui ka vanemad ning nii pisikesed kui ka suured, kes tunnevad huvi kunsti vastu ning soovivad kultuuri keskel aega veeta.

Perega külastamiseks saab kassast kaasa võtta mängulise tegevuslehe, mis juhatab läbi näituste teostel põnevaid detaile otsima. Suurema seltskonnaga tulles saab endale tellida näitusetuuri koos giidiga või toreda töötoa. Programmid algavad ringkäiguga näitustel ning vastavalt soovile võib keskenduda eri perioodidele: kunstiklassikale, siinsetele modernismi suurmeistritele, sotsrealismile, avangardile või kaasaegsele kunstile. Järgneb loominguline osa, kus avaldub kõigi osavõtjate loovus. Kumu stuudio elamusprogrammide raames saab joonistada, maalida, trükkida graafikat või valmistada keraamikat.

Kumu kunstimuuseumi arhitektuur, hooviala ja siseruumide atmosfäär pakuvad ainulaadset keskkonda eriliseks ürituseks alates etendustest, kontsertidest ja konverentsidest kuni firmaürituste ja kunstiprojektideni.

Koolivaheajal ootab Kumu lapsi 27. aprillil osalema laagripäeval, kus saab mustrite kaudu teadmisi Kumu kunstimuuseumi arhitektuuri ja kunsti kohta. Loomulikult on koos muuseumiga alati avatud ka muuseumipood, kus saab endale mälestuseks meene soetada või sõbrale kunstipärase kingituse osta.

www.kumu.ekm.ee

 

LaitseRallyPark – elamustest tulvil teemapark väikestele ja suurtele autohuvilistele

Tallinnast vaid pooletunnise autosõidu kaugusel asuv LaitseRallyPark on tõeline elamuskeskus igas vanuses külastajale. Autofännidele on tõeliseks maiuspalaks mõne kuu eest avatud Automaja vanade sõidukite väljapanek. Omavahel saab mõõtu võtta Vormel 1 rajainseneride loodud hobikardirajal ning kõige pisematele loodud liikluslinnak õpetab liiklusmärke ja turvalist liiklemist juba varases eas.

Automaja koondab ühe katuse alla omanäolise autokollektsiooni ning võimalusterohke suure kontserdisaali. Ligemale 3000 ruutmeetri suuruselt näituselt leiab Eesti kõige vanemad sõiduautod, näiteks ligi 100-aastase elektriauto, haruldased tõldautod Ameerikast ja Euroopast ning töökorras 1909. aasta Renault 12CV. Samuti hulga unikaalsed sõjajärgseid eksponaate ja isegi ühe lennuki. Peale selle täidab uus Automaja unikaalse kontserdisaali või peopaiga rolli ning seal saab soovi korral korraldada unustamatu ürituse.

Aastaringselt avatud hobikardikeskuses saab sõpradega võidu sõita aastaringselt nii valgel kui ka pimedal ajal. Rajal on keerukaid ja häid sõiduoskusi nõudvaid kurve, aga ka pikki sirgeid. Hobikardi keskmiseks kiiruseks on täna mõõdetud 35 km/h ja suurimaks kiiruseks koguni pisut üle 65 km/h, seega sobib see mõõduvõtmiseks ka raskema jalaga kihutajatele. Kevadel on lisandumas uued võimsad kardid ning valmimas uus võistluskardirada.

Liikluslinnak on väike linnake majade, looduses looklevate teede ja valgusfooridega ja selle peamiseks eesmärgiks on lastele anda oskust turvaliseks liiklemiseks. Võimalik on kasutada jalgrattaid, pedaalkarte ja elektriautosid, ent oodatud on ka jalgsi liiklejad. Laste sünnipäev LaitseRallyParki liikluslinnakus ja mängudemajas on tõeline unistuste pidu!

www.laitserallypark.ee

PROTO – avastustehas, kus ajalugu ärkab ellu

Kujutle, et juhid maailma esimest autot, vedurit või kuumaõhupalli – kõik see ja palju enamat saab võimalikuks PROTO avastustehases. Põhja-Tallinnas Noblessneri sadamalinnakus asuv koguperekeskus on Euroopas tõeliselt unikaalne ning pakub võimalust teha tutvust leiutiste põneva ajalooga.

Kõik avastusetehase eksponaadid asuvad salajases allveelaevade tehases, kus virtuaalreaalsuse prillidega avanev maailm loob vahetu meelelise kogemuse. Avastustehasesse sisenedes satud 20. sajandi algusesse, mil maailmas valitses piiritu usk aurumasinasse ja igapäevast kõneainet pakkusid meilegi teada-tuttavad fantastilised masinad ja leiutised. PROTO avastustehases on ligi 30 virtuaalreaalsuse ja käed-külge eksponaati, mis loovad Jules Verne’i ajastu vapustavate leiutiste põneva atmosfääri.

PROTOs saavad kõik ennast tõelise leiutajana tunda ja spetsiaalselt avastustehase jaoks loodud virtuaalreaalsuse mängudes proovida lennata näiteks kuumaõhupalliga või sõita õhujalgrattaga. Käed-külge eksponaadid annavad võimaluse ise katseid teha ning tänu sellele mõista füüsikalisi nähtusi mänguliselt, põnevalt ja hoopis uue nurga alt. PROTO avatustehas on koht, kus veeta põnevalt aega kogu perega!

Koolivaheajal on PROTO avastustehas avatud lausa iga päev kell 11-18!

www.protofactory.ee

Copy

Märksõnad

Tagasi üles