ERISAADE ⟩ «Südamesoov» avab telefoniliinid Ukrainast põgenenud naiste ja laste toetuseks

Elu24
Copy

«Südamesoov» tuleb täna ekraanile erisaatega, kus avatakse toetusliinid Ukrainast põgenenud naiste ja laste toetuseks. Traagilisi sõjakannatusi jagavad naised, kes on Venemaa agressiooni eest pakku saanud ning leidnud endale turvalise pelgupaiga Eestis.

24. veebruari hommikul tungis Venemaa Ukrainasse, alustades sõda, mille võimalusest oli palju räägitud. Ometi uskusid vaid vähesed, et selline tragöödia võib päriselt juhtuda. Alguse sai suurim põgenikekriis Euroopas pärast teist maailmasõda.

«Südamesoovile» räägivad oma loo Harkivi linna lähistelt pärit Svetlana, Kiievist pärit kahe lapse ema Tatjana ning Kiievi lähedalt tulnud vähihaige Tatjana, kes jõudis Poola piirilt Eestisse kolme alla viieaastase lapselapsega. Naistel on üüratu mure sõtta jäänud meeste, oma vanemate ja teiste vanemaealiste inimeste pärast, kes keeldusid enda kodu maha jätmast.

«Südamesoov» avab telefoniliinid Ukrainast põgenenud naiste ja laste toetuseks.
«Südamesoov» avab telefoniliinid Ukrainast põgenenud naiste ja laste toetuseks. Foto: Kanal 2

Hingekriipiv lein mõrvatud kaasmaalaste pärast on jätnud sügava jälje. Koleduste kõrval on põgenikud südamepõhjani liigutatud sadade Eesti inimeste, nii riigiametnike, aga eriti vabatahtlike erakordselt suurest abivalmidusest. Paraku oleme ligi kaks kuud hiljem endiselt sõjaolukorras ning põgenikke saabub iga päevaga üha enam.

Saate vältel on avatud toetusliinid, kuhu helistades saame kõik koos aidata Eestisse jõudnud ukrainlasi, et nad saaksid vajalikku abi ning neil oleks koht, kus kasvõi ajutiselt peatuda.

Eesti pagulasabi toetusliinid on juba praegu avatud järgmistel numbritel:

  • 900 3801 (annetad 5 eurot),
  • 900 3802 (annetad 10 eurot),
  • 900 3803 (annetad 50 eurot).

«Südamesoov» alustab Kanal 2-s täna õhtul kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles