FOTO ⟩ Kuninganna Elizabeth II tähistab 96. sünnipäeva

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Kuninganna Elizabeth II tähistab 21. aprillil oma 96. sünnipäeva.
Kuninganna Elizabeth II tähistab 21. aprillil oma 96. sünnipäeva. Foto: ZUMA Press, Inc / Scanpix

Täna, 21. aprillil tähistab oma 96. sünnipäeva Briti monarh kuninganna Elizabeth II. Piduliku päeva puhul jagatakse kaunist fotot, kus kuninganna poseerib uhkete valgete ponidega.

Kogu maailma meedia on õnnesoovidega ühinenud. «Oma 96. sünnipäeval jagab kuninganna Elizabeth II uut ametlikku fotot, kus monarh seisab kahe valge toretseva poni vahel, kellel nimeks Bybeck Katie ja Bybeck Nightingale,» jagab ajakiri Vogue oma Instagrami kontol.

Foto autoriks on Henry Dallal, kes on Royal Windsor Horse Show' tunnustatud ratsaspordifotograaf. Kuninganna on iga aasta mais või juunis toimuva spordiürituse patroon ja innukas pealtvaataja. Alates 1943. aastast ei ole ta sealt puudunud mitte ühtegi korda.

Märtsikuus Windsori lossi territooriumil tehtud foto on Royal Windsor Horse Show' välja antud fotode seerias neljas, mis järgneb piltidele, millega tähistati kuldset juubelit, plaatinajuubelit ja Tema Majesteedi 90. sünnipäeva.

Lilibethist sai kõige kauem troonil olnud Briti monarh

Printsess Elizabeth Alexandra Mary sündis 21. aprillil 1926 Londonis Yorki hertsogi Alberti, hiljem kuningas George VI, ja hertsoginna Elizabethi, hiljem kuninganna Elizabeth I, vanema tütrena.

Sündides sai ta tiitli tema kuninglik kõrgus Yorki printsess Elizabeth, kodustele oli ta hüüdnimi Lilibeth.

Printsess Elizabeth oli Briti troonipärimisjärjekorras kolmas pärast oma onu, Walesi printsi Edwardit, ja isa.

Keegi ei uskunud, et printsess Elizabethist võiks kunagi kuninganna saada, sest arvati, et noor Walesi prints Edward abiellub ja saab järglasi, kes kunagi trooni pärivad.

Elizabeth II sai kuningannaks 6. veebruaril 1952 pärast oma isa, kuningas George VI surma, viibides ise sel ajal koos abikaasa prints Philipiga Keenias. 9. septembril 2015 sai temast kõige kauem troonil püsinud monarh Suurbritannia ajaloos.

Seega täitus Elizabeth II-l tänavu juba 70. valitsemisaasta. Veebruarikuus toimunud pidulikul õhtusöögil avalikustas kuninganna, et tema suurimaks sooviks on, et kui tema pojast Charlesist saab kuningas, tunnistataks tema minia Camilla täieõiguslikuks kuningannaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles