Miks mõned inimesed pidevalt hilinevad?

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Naine hilinemas. Pilt on illustreeriv.
Naine hilinemas. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Igas sõpruskonnas on tavaliselt vähemalt üks inimene, kelle kohta on teada, et ta jääb hiljaks. Miks on mõnel inimesel väga raske õigeks ajaks kohale jõuda ja kas on ka sündmusi, kuhu isegi kroonilised hilinejad ei hiline? BBC toimetaja Dan John annab koos hilinemist uurinud autoritega nendele küsimustele vastused.  

Raamatu «Late! – A Timebender's Guide to Why We Are Late and How We Can Change» autor Grace Pacie nimetab hilinejaid «ajapainutajateks», kelle jaoks täpne olla on üliraske, kuid kes suudavad olla väga produktiivsed, kui neil on ees kindel ajapiirang. Kuigi osal inimestel on nende isiksuseomaduste tõttu kalduvus hilineda, on võimalik sellest probleemist üle saada.

BBC toimetaja Dan John tunnistab, et ka temal on harjumus hilineda. «Mu enda jaoks on hiljaks jäämine natuke häiriv, kuid teiste jaoks väga ärritav,» ütleb John. «Kuid ma ei ole oma murega üksi. 2014. aastal ameeriklaste seas läbi viidud uuring näitas, et üks viiest ameeriklasest jääb nädalas tööle vähemalt ühe korra hiljaks,» ütleb John BBC videos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles