Kalarannas üritati teismelisi autosse tõmmata

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: RICARDO ARDUENGO/AFP

Kalasadama piirkonnas üritati märtsi keskel 14-aastaseid tüdrukuid tumedasse autosse tõmmata. Tüdrukud pääsesid õnneks vaid ehmatusega. Politsei on ümbruskonda pisteliselt kontrollinud.

Ühismeediasse postitati hiljuti hoiatav postitus seoses märtsi keskpaigas Kalarannas juhtunuga.

Laupäeval, 19. märtsil veidi enne kella üheksat õhtul üritati Kalasadama piirkonnas poe Uba ja Humal esisel platsil 14-aastaseid tüdrukuid tumedasse autosse tõmmata. «Autos oli olnud kolm meest ning üks neist ajas tüdrukuid ka mõnda aega joostes taga. Õnneks jooksid tüdrukud Kalaranna bussipeatusesse, kus küsisid abi seal viibinud täiskasvanute käest, et need saadaksid tüdrukud lähedale koju,» kirjutati postituses.

Kalamaja sotsiaalmeediagruppi tegi postituse naine, kes tundis ühte juhtunuga seotud tüdrukut ja tema vanemaid. Naisterahvas tegi postituse, et hoiatada teisi ning ära hoida võimalik halb tagajärg.

Elu24 uuris juhtumi kohta Põhja prefektuuri Lääne-Harju jaoskonna Põhja-Tallinna piirkonnavanemalt Martin Kreitsmanilt.

«Märtsikuus toimunud vahejuhtum on politseile teada. Oleme korduvalt suhelnud avaldajaga ja seni on teada, et meesterahvad rääkisid eesti keelt ja olid tüdrukutele võõrad. Väidetavalt olid mehed tumedat värvi sõidukiga, mille marki ja ka registreerimisnumbrit teada ei ole. Politsei on kontrollinud vahejuhtumi aadressi ja ümberkaudseid tänavaid. Kuna lähiümbruses ei ole ka kaameraid, siis paraku ei ole me saanud pilti või videot sõiduki kohta. Ka edastasime info patrullidele, kes pisteliselt kontrollisid ümbruskonda,» selgitas Kreitsman.

Elu24 võttis ühendust ka ühe tüdruku lapsevanemaga, kes kinnitas, et varem on nad end Kalaranna piirkonnas väga turvaliselt tundnud. Lapsevanem saatis Elu24 toimetusele ka kirja, mis pärast juhtunut politseile edastati.

Avaldame kirja täismahus:

«Laupäeva õhtul kell 20.41 parkisid kaks 14-aastast tütarlast Bolti tõukeratta Kalaranna kõnniteele ülekäiguraja juurde ja suundusid koju. Kalaranna tee ja Võrgu 3 tänava vahel asub väike autoparkla, kus keskel seisis tume töötav auto, näoga Mooni restorani poole. Sees istusid kolm tumedates riietes meesterahvast, kes jäid tütarlapsi jõllitama.»

«Tundus, kui üks olevat nüginud teist ja öelnud «mine», mille peale üks pikemat kasvu peenike tumedates riietes mees tormas kiiresti autost välja ning hakkas üritama tüdrukuid autosse krabada. Neiud hakkasid jooksma mööda Võrgu tänavat ning karjuma: «Helista politseisse!» Meesterahvas ajas neid taga isegi mõnda aega. Nad jooksid ümber Võrgu 10 maja Kalaranna bussipeatuse ette välja, kus nad lõpuks märkasid naisterahvaid, kelle poole pöördusid abipalvega, et kas võivad nendega koos kõndida või neid isegi tuppa saata. Lõpuks jõudsid tüdrukud tuppa ning viis minutit hiljem jõudsin mina koju, leides eest šokiseisundis lapsed, rääkisime olukorra läbi. Käisin väljas kontrollimas autosid umbes kell 21.05 ning uurimas, kas keegi kahtlane võib veel olla siin, kuid paraku ei märganud enam miskit. Siis helistasime 112.»

Kui keegi teab juhtumi kohta täpsemalt, siis palutakse sellest kirjutada meiliaadressil martin.kreitsman@politsei.ee.

Kohese abi saamiseks tuleb helistada numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles