Telesõu «Ma näen su häält» kõhutantsija pettis kõik oma näitlemisoskusega ära!

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Kõhutantsija Kaire Koidu (keskel) saates «Ma näen su häält».
Kõhutantsija Kaire Koidu (keskel) saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand

Saates «Ma näen su häält» võitnud kõhutantsija Kaire Koidu on pikalt tegelenud näitlemisega ning tantsuoskus on viinud temalt ka lavanärvi. Eks nii ta meid kõiki ära pettiski ning nüüd saab ta võidusumma eest perega reisile minna.

Kaire Koidu on pärit Pärnumaalt, aga elanud nüüd juba aastaid hoopiski Tallinna lähedal Ääsmäel. Igapäevaselt töötab ta arhitektina arhitektuuribüroos Arhitekt Must ja lööb kaasa erinevates väiksemates ja suuremates projektides.

Laulmisega pole ta aga väga tegelenud. «Seltskonna mõttes sai ikka kunagi kooli laulukooris käidud ja seal ei paista su lauluoskus või siis mitte nii väga hea oskus silma ka,» muigas ta.

Muusikalises mõttes on ta elus ikka ja alati olnud esikohal tants. Koidu on osalenud tantsuringides ja trennides kogu elu. Varem tegeles ta pisut võistlus- ja show-tantsuga ja nüüd viimased aastad kuulub ta kõhutantsutruppi Asmarah. Sellele kõigele lisaks alustas ta eelmisel aastal Aili Reha juhendamisel burlesktantsuga.

Tänu tantsule ongi naine enda sõnul üle saanud lavahirmust, mis varem teda ikka päris rivist välja viis. Aga kõiki meid suutis ta petta tänu sellele, et ta tegeleb ka näitlemisega. «Kooli ajal käisin näiteringis ja peale seda olen pea 15 aastat tegelenud LARPi ehk rollimängudega. Seda võiks kirjeldada kui improteatrit, kus näitleja on ka pealtvaataja. Mänge võib olla igasuguses temaatikas ja maailmades. Võib olla väga muinasjutulisi fantaasiateemalisi, sci-fi tulevikku kui ka tänapäevasemas ajastus toimuvaid mänge. Mängus peaks osaline püsima oma rolliloogilises käitumismustris ja etendama seda võimalikult veenvalt. Iga roll vajab alguses palju eeltööd nii kostüümi kui ka karakteri iseloomu ja tausta üles ehitamisel,» rääkis Koidu. Ta naudib tegelaste loomist alates kostüümide kokku panemisest kuni grimmini välja.

Saates osalemise kutset nägi ta Facebooki grupis «Pean saama näidelda, muidu suren». Koidu nägi selles võimalust saada uusi toredaid kogemusi ning loomulikult tundus saade mõnusa väljakutsena.

«Olin väga rõõmus, kui mind saatesse kutsuti, samas hirmutas vähene ettevalmistusaeg ja see, et tegelikult ma polegi ju soolomikrofoni kunagi esinedes käes hoidnud. Võtsin sellest viimast, lauldes laule kaks päeva igal võimalikul vabal momendil ja muidugi täiest hingest valesti, mikrofoniks supikulp,» meenutas ta naeruga.

Kõhutantsija Kaire Koidu saates «Ma näen su häält».
Kõhutantsija Kaire Koidu saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand

Lauljast kõhutantsija rolli ette valmistades mõtles ta välja oma taustaloo, enda muusikakooli õpetajad, kogemuse «Laulukarussellil» ja isegi vaatas kitarriõppe videoid algajatele. «Ma põhimõtteliselt mängisin kogu saate aja rolli. Ma mõtlesin ja reageerisin igale kommentaarile nii, nagu minu lauljast karakter seda teeks, ja ma arvan, et see tegigi mind nii veenvaks,» nägi Koidu kõvasti oma tegelaskujuga vaeva.

«Kogu saates osalemise kogemus oli väga meeldiv. Ma pole varem telesaadetes osalenud ja kogu protsessis osaline olla oli põnev. Algul kartsin stuudios tekkivat lavahirmu, aga saate võtte ajal oli meeskond nii toetav ja stuudio nii hubaselt kodune, et suurt hirmu ei tekkinudki,» lisas naine, kuid saates võitmise peale ta ei panustanud.

Võidusumma eest plaanib ta lastega reisile minna ning ta on väga rahul, et saates osales. «Elu on seiklus!»

Elina Borni ja kõhutantsija duett saates «Ma näen su häält».
Elina Borni ja kõhutantsija duett saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles