«Sõnatu... Rahu Su hingele.» Sõbrad ja tuttavad mälestavad Marju Kuuti

Elu24
Copy
Marju Kuut
Marju Kuut Foto: Sven Tupits/Fotogeen/TV3

Sotsiaalmeedias mälestavad lahkunud Marju Kuudi sõbrad ja tuttavad teda kaunite sõnade ja meenutustega.

Muusik Paul Neitsov: «Aitäh ja rahu Su hingele, Marju Kuut. Oli au kohtuda. Puhka rahus.»

Lauri Pihlap soovib nostalgilise fotoga legendaarsele lauljale head teed. 

Marju Länik: «Sõnatu... Rahu Su hingele.»

Janar Siniväli meenutab vahvat seika Marju Kuudiga kohtumisest.

«Nädala jooksul lahkus Marju Kuut ning pandi kinni Westmani pood. Miks ma neid kaht sündmust omavahel seostan, sest just Westmani poes sattusin kümmekond aastat tagasi Marju Kuudiga juttu ajama. Mina tulin öösel maalt ja kuna öö-Prismasid veel ei olnud ning Pärnu maanteel sai autot parkida, siis oli Westman loogiline koht, kust midagi külmkappi sai. Sattusime Marju Kuudiga kõrvuti kassajärjekorda ja ta hakkas rääkima nagu vana tuttavaga, et on üks kindel jogurt, mida ta tahab, peab saama ja sellepärast tuli öötunnil poodi. Juhtisin tähelepanu, et seda jogurtit sisaldav külmkapp on rivist väljas ja ma seetõttu ise sealt midagi võtta ei söandanud. Tema aga ütles, et selle jogurti nimel on ta valmis riskima. Mis jogurt see oli, ma enam ei mäleta. Ilmselt varsti ei mäleta ka seda, millisest uksest Westmani sai ja kus riiulis midagi asus. Aga on üks, mis ei kao ega unune – muusika.»

Arnold Oksmaa: «Sinuga kohtumine oli alati midagi nii energilist!»

«Oi Marju, su lahkumine oli pomm, jäid alati mulle Hipitüdrukuks ja sinuga kohtumine oli alati midagi nii energilist ja positiivset, sinus oli meeletu positiivne jaksamine ja elutahe, sa oled loonud Eestile meeletuid palju laule ja andnud näo kultuurile ja rahvale, head Inglite teed sulle, armas Marju Kuut, täna kuulame sinu laule ja meenutame sind, oled alati mu südames, oh god, kui kiiresti kõik juhtub. Oled mu südames ja hinges!» kirjutab Oksmaa.

Muusika ja luuletaja Toomas Toimeta: «Marju (Marilyn E ) lahkus eelmisel pühapäeval meie seast oma poja Uku juurde. Sinna, kus kõik on hästi. Uskumatu, ei jõua veel kohale, aga ilusat ja kerget teed.»

Juku-Kalle Raid: «Teist sellist häält enam küll ette ei kujuta!»

«Marju Kuut, hääd teed kullakallispai sõbranna! Tuli kohe meelde, kuidas me sinuga lahedatel lavadel duette laulsime, ühest neist isegi video alles, mille sulle postitada lubasin, aga otsin üles ja teen seda. See oli Kuku klubi laval, aga käisime ju kultuurimajades ka üürgamas koos! Lahe oli. Ja mäletan, kui raske oli sinu esimest CD-d välja anda, sest te kaklesite Aleksander Rjaboviga kogu aeg. Aga muidu oli küllaltki lõbus ja seiklusrikas, ole sa tänatud! Teist sellist häält enam küll ette ei kujuta!» meenutab Raid.

Kultuuriminister Tiit Terik: «Marju Kuudi esituses kõlanud laulu «Raagus sõnad» teavad tõenäoliselt paljud. Täna jõudis meieni kurb uudis armastatud muusiku lahkumisest. Kaastunne lähedastele!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles