«Ilma õiglase kohtuotsuseta ei saa kedagi süüdi mõista!» Kirkorov kommenteeris esmakordselt Ukrainas toimuvat (1)

Elu24
Copy
Filipp Kirkorov
Filipp Kirkorov Foto: EPA/Scanpix

Tallinna linnavalitsus otsustas aprilli alguses, et Putini-­meelse Vene laulja Filipp Kirkorovi kontserdi jaoks Tondiraba jäähalli välja ei rendita. Pahameeletormi alla sattunud Kirkorov avas aga viimaks suu ja kommenteeris Ukrainas toimuvat.

Pärast kuu pikkust pausi on Vene laulja Filipp Kirkorov tagasi Instagramis! Oma viimases postituses avaldab ta, mida arvab Ukrainas toimuvast.

«Euroopa poliitikud, vaadake, mis Ukrainas toimub. Kas arvate, et Emmanuel Macron viskab Marine Le Peni erinevate vaadete pärast tinglikult trellide taha? Kas te, president Joe Biden, sulgete Fox Newsi lihtsalt sellepärast, et nad räägivad teie poliitika kohta vastikuid asju?» seisab Kirkorovi postituses.

«Inimlik suhtumine... see on minu jaoks kõrgeim väärtus, kvaliteet, nõue. Piinamine, füüsiline ja moraalne alandamine on vastuvõetamatud. Olenemata positsioonist või kontekstist. Ilma õiglase kohtuotsuseta ei saa kedagi süüdi mõista. Kedagi ei saa alandada – mitte kunagi!» jätkab muusik.

Eriti valutab ta südant Ukraina Kremli-meelse oligarhi Viktor Medvedtšuki pärast. Postimees kirjutas 14. aprillil, et Ukraina julgeolekuteenistus konfiskeeris Kremliga lähedastes sidemetes olevalt Medvedtšukilt ulatuslikult kinnisvara.

Märtsi keskpaigas pakkus palju kõneainet Vene popstaari Filipp Kirkorovi kontsert, mis pidi aset leidma Tallinnas Tondiraba jäähallis. Kontserdi keelamiseks loodi suisa rahvaalgatus. Vajalikud allkirjad petitsiooni linnavalitsusse saatmiseks saadi kokku kõigest loetud päevadega.

9. aprillil kirjutas Postimees, et kontsert jääbki ära. «On tehtud ­otsus, et seda kontserti 27. mail Tondiraba jäähallis kindlasti ei toimu,» kinnitas abilinnapea Kaarel Oja Postimehele.

Filipp Kirkorov esines 2018. aastal Tondiraba jäähallis. 
Filipp Kirkorov esines 2018. aastal Tondiraba jäähallis. Foto: Konstantin Sednev

2021. aastal sai Kirkorov viieks aastaks sissesõidukeelu Leetu. Seda põhjusel, et ta toetab Leedu võimude sõnul Kremli poliitikat Krimmi poolsaarel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles