Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Kus tekkisid esimesed tänapäevased restoranid ja miks nad on Euroopas üllatavalt lähiaja leiutised?

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Iidseks roomlaseks kehastunu viinamarju söömas
Iidseks roomlaseks kehastunu viinamarju söömas Foto: shutterstock.com

Ükskõik kuhu maailmas reisida, üks asi ühendab iga natukenegi suuremat asulat. Nimelt leidub seal kasvõi üks restoran. Tanklates on seisulauad ja burgerikettidel kiirtoidurestoranid, on rahvusrestoranid ja lõunarestoranid, on Michelini tärnidega peened söögikohad ja luksusrestoranid, kus järjekord võib olla aastaid pikk.

Rahvusvahelise statistika andmetel on maailmas rohkem kui 15 miljonit restorani.

Kõige rohkem on neid Jaapanis, kus kümne tuhande inimese kohta on 91 restorani. Restorane on kõikjal, kaasa arvatud Antarktikas, kus on isegi üks viietärnirestoran. See asub Euroopa kosmoseagentuuri ESA Concordia polaarjaamas ja selle peakokk on Itaaliast Sitsiiliast pärit Luca Ficara, kirjutab hs.fi. 

Tagasi üles