Oscari-võitja tunnistas end seksuaalse ahistamise juhtumis süüdi

Elu24
Copy
Näitleja Cuba Gooding jr
Näitleja Cuba Gooding jr Foto: POOL/Scanpix

Cuba Gooding jr tunnistas end kolmapäeval seksuaalses kuritarvitamises süüdi, kuid pääseb juhtumiga seotud allikate sõnul vanglakaristusest. Näitlejal on varemgi olnud oht naiste käperdamise eest trellide taha sattuda, vahendab Page Six

54-aastane Cuba Gooding jr on tuntud filmist «Jerry Maguire» ning võitis oma rolli eest linateoses ka Oscari. Näitlejat on varem süüdistatud kuuel korral naiste seksuaalses ahistamises ning nüüd sai ta Manhattani kriminaalkohtus süüdistuse kannatanu sunniviisilises katsumises. Nimelt käis Gooding 2018. aastal ööklubis, kus suudles vägisi üht naist.

Kui staar tahab edasi töötada, peab ta Manhattani ringkonnaprokuratuuri nõudmisel jätkama alkoholi kuritarvitamise raviga. Tingimuste täitmisel muudetakse kuue kuu pärast tema süüdistus mittekriminaalseks rikkumiseks.

«Me tunnustame ja usume täielikult kõiki selle juhtumi kannatajaid ning täname kõiki naisi ja teisi tunnistajaid, kes uurimise ajal meie prokuratuuriga koostööd tegid,» ütles ringkonna abiprokurör Coleen Balbert näitleja kohtuistungil.

Goodingit olevat varem ähvardanud 2018. ja 2019. aastal Manhattanis kolme naise käperdamise eest kuni aastane vanglakaristus.

Näitleja vahistati esimest korda 2019. aasta juunis Times Square'il asuvas Moxy hotellis väidetavalt 30-aastase naise rinna pigistamise eest. Näitlejat süüdistati ka 2018. aasta oktoobris restorani TAO Downtown ettekandja Natasha Ashworthi tagumiku pigistamises ja ööklubis LAVO naise seksuaalses ahistamises.

Endine New Yorgi ringkonnaprokurör Cyrus Vance jr keeldus algul tegemast kohtuotsust, mis ei määraks Oscari võitnud näitlejale vanglakaristust. Uue ringkonnaprokuröri Alvin Braggi käe all toimusid läbirääkimised aga leebema otsuse tegemiseks.

Gooding ei tunnistanud end esialgu kolmes väidetavas juhtumis süüdi ja tema kohtuprotsessi lükati COVID-19 tõttu korduvalt edasi. Tema advokaat Frank Rothman ei vastanud kohe kommentaaripalvele. Näitleja peaks taas kohtu ette astuma 13. oktoobril.

Goodingi kautsjoni vahendaja selles juhtumis oli Ira Judelson, kes on tuntud kui «staaride võlausaldaja». Naine on koostööd teinud mitme kuulsa kliendiga, sealhulgas räpparitega DMX ja Ja Rule ning Harvey Weinsteiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles