Austraalia meest süüdistatakse enam kui neljasajas laste vastu suunatud seksuaalkuriteos

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Reuters / Scanpix

Lääne-Austraalias elavale mehele esitati süüdistus enam kui neljasajas laste vastu suunatud seksuaalkuriteos ning politsei nimetas seda üheks märkimisväärsemaks laste väärkohtlemise menetluseks osariigi ajaloos, vahendab CNN.

Lääne-Austraalia politsei teatas kolmapäevases avalduses, et 47-aastast Perthist pärit meest süüdistatakse muu hulgas 240 korral sündsusetus suhtlemises alla 13-aastase lapsega, 98 korral alla 13-aastase lapse sündsusetus filmimises ja 44 korral alla 13-aastase lapse seksuaalses ärakasutamises.

Süüdistused järgnesid kuudepikkusele uurimisele, mille algatas vaid üks saadetud vihje eelmise aasta juulis.

Mehe kodus ja töökohas tehti läbiotsimised, mille käigus võeti ära mitu elektroonilist salvestusseadet, teatas politsei. Pärast digitaalset kohtuekspertiisi tuvastasid võimud ligikaudu 3,8 miljonit pilti ja videot, mida peeti laste seksuaalset ärakasutamist kujutavaks materjaliks.

Politsei teatel tuvastasid detektiivid 24 poissi ja tüdrukut, keda on seksuaalselt ära kasutatud. Väidetavalt leidis kuritarvitamine aset aastatel 2015–2021.

«See uurimine on üks märkimisväärsemaid laste väärkohtlemise uurimisi, mis on Lääne-Austraalias eales läbi viidud. Leiti niivõrd palju pilte ja ohvreid, keda on väidetavalt väärkoheldud,» ütles detektiiv Hamish McKenzie CNN-i sidusettevõttele 9 News. 9 Newsi raportis öeldakse, et lapsed olid vanuses 3–13 aastat ja politsei usub, et ohvrid olid mehele tuttavad perekonna ja sõprade kaudu. Mees peaks astuma sel kuul Perthi magistraadikohtu ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles