LINDISTUS «Tee seda, aga ära mulle räägi!» Venelanna andis sõdurist kallimale Ukraina naiste vägistamiseks loa

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Pisarates naised lastega Ukraina toetuseks korraldatud kogunemisel. Foto on illustratiivne.
Pisarates naised lastega Ukraina toetuseks korraldatud kogunemisel. Foto on illustratiivne. Foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Avalikkuse ette on jõudnud Kiievi julgeolekuteenistuse lindistus Vene sõduri ja tema elukaaslase vahel toimunud telefonikõnest, mille sisu on jahmatav. Nimelt annab venelanna oma kaaslasele loa Ukraina naisi vägistada.

30-sekundilise helilõigu postitas teisipäeval avalikult ühismeediasse Ukraina julgeolekuteenistus (SBU). «Vene agressorite naised kutsuvad oma mehi üles Ukraina naisi vägistama,» kirjutas agentuur kõnealuses postituses.

«See lindistus ei peegelda mitte ainult okupantide, vaid ka nende sugulaste moraalseid väärtusi. Neist 80 protsenti toetab praegu Ukrainas toimuvat sõda,» lisati.

Kõnesalvestisel kostev naishääl ütleb: «Jah, tehke seda!» Siis aga selgub, millest käib jutt. «Ukraina naised, vägista neid, jah! Aga ära mulle sellest räägi,» kihistab naine telefonitorus.

Siis on kuulda mehe häält: «Nii et ma peaksin neid vägistama ja sulle sellest mitte rääkima?»

«Jah, et mina sellest midagi ei teaks,» vastab naine. Selle peale naeravad nad koos.

«Kas ma tõesti tohin?» küsib mees veel kord. «Jah, ma luban,» itsitab naine. «Lihtsalt kasuta kaitsevahendeid.»

Salvestist saab kuulata allpool!

Helilõik avaldati pärast seda, kui Ukraina president süüdistas Vene vägesid sadades vägistamistes, sealhulgas seksuaalrünnakutes väikeste laste vastu, kirjutab Daily Mail.

Ukraina süüdistab Venemaad sõjakuritegudes

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis möödunud teisipäeval pealinna Kiievi lähistel Butša linnas aset leidnud veresaunast, mille käigus taanduvad Vene sõdurid hukkasid arvukalt tsiviilelanikke, ja ütles, et rahvusvaheline kogukond käsitleb seda genotsiidina. Kiievi lähistel tuli välja ka mitmeid vägistamisjuhtumeid. Moskva on kõiki süüdistusi tõrjunud.

«Need on sõjaroimad ning kogu maailm käsitleb neid kui genotsiidi,» sõnas Zelenskõi visiidil Butšasse, mis vallutati Vene väeüksustelt tagasi.

Ukraina sõdurid avastasid linnatänavailt kümneid surnukehi, kellest osal olid käed selja taha seotud ja kelle surma asjaolud viitasid hukkamisele.

Vene väed tungisid Ukrainasse 24. veebruaril ja üritasid riiki välksõjaga vallutada. Sõda on nüüdseks kestnud üle ühe kuu, kuid ukrainlased on seni lääne abiga vastu pidanud ja osast paikadest Vene väed välja löönud.

Ukrainast on põgenenud teistesse riikidesse üle nelja miljoni inimese, veel kuus miljonit on Ukraina-sisesed põgenikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles