Suri «Aladdini» filmist tuntud koomik Gilbert Gottfried

Elu24
Copy
USA koomik Gilbert Gottfried saabus 2010. aastal auhinnagalale koos pardiga.
USA koomik Gilbert Gottfried saabus 2010. aastal auhinnagalale koos pardiga. Foto: EPA/Scanpix

Koomik Gilbert Gottfried, kes on enim tuntud 1992. aasta Disney filmist «Aladdin», suri pärast pikka haigust. Ta oli 67-aastane.

Gilbert Gottfried oli koomik, keda tunti toore huumori ja kriiskava hääle poolest. USA meediaväljaanne Variety nimetab Gottfriedi häält kõige ära tuntavamaks Hollywoodis. 

«Meie süda valutab teatades, et pärast pikka haigust lahkus meie armastatud Gilbert Gottfried,» avaldati ametlikus teadaandes. «Lisaks sellele, et Gilbert oli komöödias kõige kuulsam hääl, oli ta suurepärane abikaasa, vend, sõber ja isa kahele lapsele. Kuigi tänane päev on meie kõigi jaoks kurb, naerge palun Gilberti auks võimalikult valjult,» palus koomiku perekond Twitteris.

Gottfried sündis 28. veebruaril 1955. aastal Brooklynis. Koomikuna hakkas ta esinema juba 15-aastaselt. 1980. aastal sai ta lühikese 12-osalise rolli «Saturday Night Live'i» telesaates. Seitse aastat hiljem sai ta esimese suurema filmirolli Eddie Murphy «Beverly Hillsi võmmi» järjefilmis.

Karjääri jooksul tegi ta eelkõige häälenäitlejana kaasa enam kui 180 tele- ja filmiprojektis. Sealhulgas 1992. aasta «Aladdinis», kus ta andis hääle papagoi Iagole.

Gottfriedi huumor tõi mehele aastate jooksul ka palju pahandust. 1991. aasta Emmy auhindade jagamisel tegi ta mitu nalja täiskasvanute kinos eneserahuldamisega vahele jäänud koomiku Paul Reubensi kohta. Naljade pärast panid produtsendid Gottfriedi musta nimekirja. 

2001. aastal, kolm nädalat pärast 11. septembri rünnakuid, tegi Gottfried laval nalja, et ta ei saanud New Yorgist Californiasse lennata, sest nad pidid enne Empire State Buildingu juures peatuma. Publik oli naljast šokeeritud, kuid koomik suutis nad ikkagi enda poolel hoida. Meedia avaldas hiljem, et Gottfried oli esimene, kes tegi 11. septembri kohta nalja.

Aastaid hiljem kaotas Gottfried ühe rolli, kuna tegi ühismeedias nalja 2011. aasta katastroofilise maavärina kohta Jaapanis. 

67-aastaselt surnud Gottfriedi jäävad lisaks sõpradele, sugulastele ja fännidele igatsema tema abikaasa ja kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles