Mihkel Mattisen: isa rääkis hooldajale vahetult enne siit ilmast lahkumist veel anekdooti

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Enno Mattisen
Enno Mattisen Foto: Erakogu

«Eks ta on pikalt haige olnud. Tõsi küll, viimasel ajal näitas ta rohkem paranemismärke ehk seetõttu oli surm üsna ootamatu, aga me teame, et ta oli hooldaja käte vahel,» tunnistab esmaspäeval isa kaotanud Mihkel Mattisen. 

10. aprillil suri Eesti Kontserdi juht ja aastaid kultuuriellu panustanud Enno Mattisen.

Enno rääkis poja Mihkel Mattiseni sõnul hooldajale enne lahkumist veel anekdooti ehk hooldaja käte vahel ta läkski. «Arstid märkisid surma põhjuseks südamepuudulikkuse, aga me täpsemalt ei tea, lahkamist me ka ei tellinud.»

Viimati külastas Mihkel oma isa 25. märtsil. «Tema sünnipäeval. Oli väga mõnus koosviibimine. Ajasime rõõmsalt juttu ja rõõmustasime tema paraneva tervise üle,» räägib muusik, et viimased mälestused isast on ainult head. 

«Pidin täna minema emaga uuesti isale külla, aga jah... seda nüüd enam ei toimu,» tõdeb ta. 

Kui mõelda isa õpetuste peale, siis Mihkel on pikalt juba andnud kontserte ja pidevalt saab inimestelt ka tagasisidet, kuid kõige paremad nõuanded ja adekvaatseimad näpunäited on tulnud just isa poolt. «Seal polnud kunagi midagi võltsi. Ta rahulikult analüüsib, kui talle midagi ei meeldi.»

«Ta polnud kunagi põhjendamatult kriitiline, aga samas polnud ta ka nunnutaja, kes iga asja eest kiitis. Ta oli aus, siiras ja heatahtlik,» märkis muusik veel lõpetuseks. 

Mihkel teatas isa lahkumisest sotsiaalmeedias: «Armas isa, sa olid tõeliselt hea ja õiglane inimene. Pole ma iial kuulnud, et sa kedagi halvustaks, taga räägiks, kadestaks… Ka meie meenutame sind heaga ja suure igatsusega hinges. Ilusat rännaku jätku sulle, kallis paps, armastan sind igavesti!»

Enno Mattiseni ärasaatmine toimub 18. aprillil kell 13.30 Pärnamäe krematooriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles