KLÕPS Kaja Kallas osales Eesti ja Ukraina veteranide auks toimunud Sinilillejooksul

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Remo Tõnismäe

Pühapäeval, 10. aprillil toimus Kadrioru pargis Tallinna Sinilillejooks 2022. Jooksuvõistlusest võttis osa ka Eesti peaminister Kaja Kallas. 

10. aprillil toimus Tallinnas kaitseväe korraldatav Sinilillejooks Eesti ja Ukraina veteranide auks. Start ja finiš olid Kadrioru staadioni äärses parklas ning jooksurada kulges läbi Kadrioru pargi. Distantsi pikkus oli 3,2 kilomeetrit.

Üheskoos paljude tallinlastega astus jooksurajale ka Eesti peaminister Kaja Kallas, kes läbis 3,2 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 20.02,6, saavutades võistlusel 220. koha.

Pärast võistlust osales Kallas võitjate autasustamisel. «Hea meel oli näha niivõrd palju inimesi osalemas ning kaasa elamas,» ütleb Kallas oma Instagrami postituses.  

Jooksuvõistlusel said osaleda kõik huvilised. Võistluse tulemusi saab näha SIIN

Sinilillejooks on varem toimunud teistes Eesti linnades. 2. aprillil toimus Sinilillejooks Tartus, 3. aprillil Pärnus ja 9. aprillil Narvas. Ees on ootamas jooks 16. aprillil Saaremaa vallas Kärneri külas ja 24. aprillil Taanis Kopenhaagenis toimuv jooksuvõistlus.

Sinilillejooks toimus algatuse «Anname au!» raames. Kampaania eesmärk on tunnustada Eesti kaitseväe ja kaitseliidu veterane, kandes aprillikuus Sinilille.

Alates 2014. aastast kogutakse Sinilille toodete müügiga annetusi Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes toetab veteranide ja nende lähedaste rehabilitatsiooni ning spordi- ja õppetegevust. Lisaks toetab ühing erinevaid ühiskondlikult olulisi tervishoiu- ja spordiprojekte, sest nii saavad paremat tuge ka meie veteranid ja vigastatud võitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles