Ettekandja telesõust «Ma näen su häält» on näidelnud lausa Briti draamasarjas «Downton Abbey»

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Candy Kikkas telemängu «Ma näen su häält» seitsmendas osas.
Candy Kikkas telemängu «Ma näen su häält» seitsmendas osas. Foto: Rauno Liivand

Saates «Ma näen su häält» ettekandjat kehastanud Candy Kikkas tegeleb eelkõige näitlemisega ning läks seda õppima Inglismaale nii, et sellest ei teadnud isegi tema perekond.

28-aastane Candy Kikkas on pärit Võrust, kus ta hakkas esinema juba üpriski noores eas, võttes alati osa kõikvõimalikest loovringidest, mis ümberringi toimusid.

«Ema siiani naerab, et lapsevanemana justkui tahetakse lapsi suunata kuhugi poole, kuid minuga olid lood hoopiski vastupidised. Jooksin ise ühest trennist teise, emalegi tihtipeale teadmata, kus ma olin,» muljetab Kikkas. Ta lisab, et huviringe, kus ta kaasa lõi, ei saa isegi kahe käe sõrmedel kokku lugeda.

Kikkas rääkis Elu24-le, et on terve elu olnud meeletu aktivist ja püsimatu isiksus. Esinemistele tõmbas ta aga täiskasvanuikka jõudes mõneks ajaks joone alla.

Candy Kikkas telemängu «Ma näen su häält» seitsmendas osas.
Candy Kikkas telemängu «Ma näen su häält» seitsmendas osas. Foto: Rauno Liivand

Umbes sel ajal hakkasidki tal mõtted liikuma just näitlemise suunas ning ta unistas rollist mõnes filmis või muusikavideos. «Suure spordientusiastina kujutasin joostes tihtipeale ette, kuidas olen näitleja kõrvaklappidest tulevas muusikavideos,» kirjeldab ta oma kujutlusvõime vilju ning ütleb, et teeb seda siiani.

Ühel hetkel võttiski ta vastu otsuse minna Inglismaale õhtukooli õppima teleseriaalides näitlemist. Seda tegi ta aga salaja, öeldes kõigile, et läheb sinna vaid töötama, sest ta polnud kindel, kas talle nii suurelt esinemine ikka meeldib.

Näitlemiskoolis käies aga avastas ta, et on seal kõige õnnelikum ja tunneb end hoopis teisiti, kui muid tegevusi tehes. «Näitlemisel on minu jaoks sõnulseletamatu võlu. Nagu nad ütlevad, et sa pead seda tahtma rohkem kui hingata ja minuga vist nii ongi,» räägib Kikkas, kelle elus ei möödu tundigi, kui ta näitlemisest ei mõtleks.

Candy Kikkas telemängu «Ma näen su häält» seitsmendas osas.
Candy Kikkas telemängu «Ma näen su häält» seitsmendas osas. Foto: Rauno Liivand

Siiski oli kooli kõrvalt vaja ka ellu jääda ning ta hakkas lisaraha teenima taustanäitlejana Briti sarjades «Downton Abbey» ja «Emmeralde».

«Võtetel olles ei saanud ma naeratust näolt ja kui nüüd üles tunnistada, siis «Snatchi» võtetele kutsuti mind kell kolm öösel ja ma jooksin kella neljase trammi peale, et jõuda teise linna kella kuueks. Ma arvatavasti lõpuks maksin peale, et seal võtetel olla, aga jällegi, asi oli vaid kogemuses,» meenutab naine.

Mõnda aega hiljem suundus ta draamakooli, mis keskendus eelkõige muusikalidele. See aeg oli Kikkasele korralik proovikivi, sest kuigi kool võttis kuus ligikaudu 180 tundi tema ajast, siis käis ta ka kolmveerandkohaga tööl. Enam ta seda kuidagi teha ei taha, kuid tänu sellele mõistis ta hiljem oma tugevust ja tahtejõudu.

@candykikkas #pov Giving your gf advice to never look back🤛🏼 #katherinepierce #vampirediaries #foryou ♬ original sound - tvquotes

Kui Kikkase sisemine tahtejõud on piisavalt suur ja ta juba sihi silme ette saab, läheb ta läbi tule ja vee.

Saatesse «Ma näen su häält» kandideerides mõistis ta, kui oluline on seal näitlemisoskus ning lisaks sellele tuleb kasuks lauluhääl. Näitlemise ja laulmisega on ta pidevalt seotud, aga lipsync'i ehk huulte maigutamisega on teised lood.

Viimasega tegeleb ta vabal ajal Tiktoki platvormil, kus ta teeb lipsync-näitlemist ehk filmib endast videoid, maigutades suud ja näideldes kellegi teise salvestatud helifaili järgi. Näiteks võtab ette mingi heliklipi tuntud filmist.

«Mul oli suur hirm enda lauluhääle ees, kuid olen nii õnnelik, et ei lasknud sellel hirmul endast võimu võtta ja tegelikult läks mul ju täitsa okeilt,» sõnab Kikkas, kes on rahul, et saatest osa võttis.

@candykikkas Just when they think you little sweet thing cant get angry 😈 #acting #estonian#actress #trend #fyp #xyzbca #westworld ♬ original sound - HBO

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles