FOTO ⟩ Kas tulistamine? Politsei alustas Sikupilli kortermaja akna lõhkumise kohta menetlust

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Erik Prozes

Tallinnas Sikupilli keskuse lähistel elav pere sai korraliku ehmatuse osaliseks.

Facebooki grupis «Majaka-Sikupilli asukad» teatab sealne elanik, et sattus perega «tule alla».

Hoiatavas postituses kirjutab kodanik, et 5. aprilli ööl kella 23.30 paiku tulistati tema Kivimurru tänaval kolmandal korrusel asuva korteri aknasse.

«Kogu aken läheb välja vahetamisele. Selline asi teeb ikka kurjaks ja kurvaks,» tunnistas postituse autor, öeldes, et asjaga tegeleb ka politsei. «Tahaks loota, et see keegi võtab aru pähe.»

Elu24-le rääkis postituse teinud Jana Nirk, et magasid kogu perega juba õndsat und, kui kuulsid pauku. «Umbes kell 23.30, kui me juba magasime, kuulsime läbi une, et miskit lendas vastu akent,» meenutab Jana, lisades, et tegu oli magamistoa aknaga. 

Asja uurima läinud naine avastas, et aknas on auk. Kes sellise teoga hakkama võis saada, pole naisel õrna aimugi. «Hullust kuni noorukiteni välja.»

Järgmisel hommikul anti asi politseisse.

Õnneks on auk vaid välimises klaasis.
Õnneks on auk vaid välimises klaasis. Foto: Erakogu

PPA pressiesindaja Barbara Lichtfeldt kommenteeris Elu24-le olukorda järgmiselt: «Politseile on avaldus laekunud ning alustatakse väärteomenetlus karistusseadustiku paragrahvi 218 lõike 1 tunnustel (varavastane süütegu väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu). Määratav karistus antud teo eest on rahatrahv või arest.»

Lichtfeldti sõnul on menetlus algetapis ja veel ei ole tuvastatud teo toimepanijat. «Politsei kontrollib piirkonda paigaldatud kaameraid ja võimalik, et läbi kaamerapildi saab politsei ta tuvastada.»

Politsei palub selliste juhtumite korral viivitamata helistada numbrile 112. «Relvataoliste esemetega ja tulirelvaga sündmustele reageeritakse kohe ja võimalik, et piirkonda suundunud patrullid saavad ka teo toimepanija koheselt kinni pidada,» lisas ta.

Copy
Tagasi üles