Elvas peatuv ukrainlane eestlastele: tõesti tahaksin teid kuidagi tänada, aga kuidas, ma ei tea (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ukrainlane Rodion Mariupolises 2019. aasta kevadel.
Ukrainlane Rodion Mariupolises 2019. aasta kevadel. Foto: Erakogu

Ukrainast sõja tõttu Eestisse põgenenud Rodion küsib ELVA Facebooki grupis, kuidas ta Eesti inimesi abi eest tänada saaks.  

Ukrainast Mariupolist pärit Rodion kirjutab ELVA Facebooki grupis:

«Tere, minu nimi on Rodion. Saabusime perega seoses sõjategevusega Ukrainast Eestisse 24.03.2022. Oleme pärit Mariupolist. Nüüd oleme Elvas. Tahan avaldada südamest sügavat tänu Eesti inimestele nende abi, mõistmise, nõuannete ja hea südame eest. Täname teid väga, et meid võõrustasite ja meid aitasite. Ma tõesti tahaksin teid kuidagi tänada, aga ma ei tea, kuidas. Kas oskate nõu anda?»

Postituse kommentaarides öeldakse perele tere tulemast ja soovitakse neile palju edu. Elvalane Anne küsib, kuidas saaksid Elva inimesed Rodioni peret aidata. Rodion vastab, et neil on kõik asjad juba olemas ning nad on kõige eest väga tänulikud. «Meie probleem on praegu eluase, hetkel elame Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses, aga nad ei saa meid siin kaua hoida, peame uue eluaseme leidma.  Otsin internetist erinevatelt Eesti kinnisvara lehekülgedelt, aga hetkel pole midagi leidnud,» avaldab Rodion. 

Elukoht peaks olema Tartus

Rodion, kelle Facebooki kasutajanimi on Roman Jevgeni, räägib Elu24-le, et on Tartus töö leidnud, kuid otsib seal praegu oma perele sobivat elamist. Rodioni pere on kolmeliikmeline.

Ukraina pere, kes otsib elukohta Tartus. 6-aastane poeg Mark, Alena ja Rodion. 
Ukraina pere, kes otsib elukohta Tartus. 6-aastane poeg Mark, Alena ja Rodion. Foto: Erakogu

Koos Rodioniga põgenes sõja eest Eestisse ka tema venna pere. Rodion ja vend said tööd Tartu Veevärgis. Rodioni naine on veel tööotsingul. 

Kui uurida mehelt Facebooki kasutajanime ja tema päris nime erinevuste kohta, räägib Rodion, et muutis oma Facebooki nime venepäraseks, kuna tuli Ukrainast Eestisse Venemaa kaudu ja kartis, et tema Ukraina päritolu võib kaasa tuua probleeme. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles