Will Smith sai kõrvakiilu eest Oscaritelt kümne-aastase osalemiskeelu (3)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Foto: AP/Scanpix

Will Smithil on kümneks aastaks keelatud osaleda Oscarite ja teistel Ameerika filmiakadeemia galadel, pärast seda, kui näitleja lõi Oscarite jagamisel koomik Chris Rocki, vahendab BBC

Auhinnatseremooniat korraldav Academy Of Motion Picture Arts and Science tuli reedel virtuaalselt kokku, et arutada distsiplinaarmeetmete üle. Akadeemia ütles oma avalduses, et Oscarite jagamist varjutas vastuvõetamatu käitumine Smithi poolt.

Smith on oma tegude pärast vabandanud ja ka akadeemiast lahkunud. Oma tagasiastumisavalduses ütles Smith, et on reetnud akadeemia usaldust ja valutab oma tegude pärast südant. Ta lisas, et nõustub täielikult kõigi tagajärgedega.

Akadeemia distsiplinaarülevaatus intsidendi üle, mis pidi algselt toimuma 18. aprillil, tõsteti varasemaks pärast Smithi tagasiastumist.

Will Smith virutas Chris Rockile Oscarite otse-eetris lahtise käega näkku.
Will Smith virutas Chris Rockile Oscarite otse-eetris lahtise käega näkku. Foto: Reuters/Scanpix

Koomik Chris Rockil paluti 27. märtsil anda üle parima dokumentaalfilmi Oscar. Enne seda tegi Rock laval veidi nalja, mainides ühes naljas näitleja Will Smithi abikaasat Jada Pinkett-Smithi.

Rock viitas filmile «G.I Jane», kus peategelane Jane ajab enda pea kiilaks, ning Pinkett-Smithile, kes on praegu kiilakas. Näitlejanna on varem avaldanud, et tal on alopeetsia, vahendas Los Angeles Times.

Nalja peale pööritas Jada Pinkett-Smith silmi ning järsku jalutas Will Smith otse-eetris lavale ja andis Rockile kõrvakiilu. «Vau,» oli kuulda Rocki imestunult ütlemas ja üksikuid naerupahvakaid saalis neilt, kes arvasid, et tegu oli naljaga.

Ühismeedias levivas klipis, mida vaadati vähem kui tunniga enam kui neli miljonit korda, on Smithi sõnad Rockile välja lõigatud. Otsesaates oli aga kuulda, kuidas Rock ütles, et Smith just lõi teda näkku, mille peale Smith karjus vastu, et koomik tema abikaasa nime suhu ei võtaks.

Rock oli pärast juhtunut sõnatu, pobises midagi selle kohta, et see oli kõigest nali «G.I Jane'i» kohta, ja saalis valitses samal ajal arvatavasti Oscarite ajaloo kõige pikem vaikus üldse.

Enne kui Rock parima dokumentaalfilmi kategooria nominente loetlema hakka, ütles koomik sarkastiliselt: «See oli televisiooni ajaloo kõige vägevam hetk.»

Mõnikümmend minutit hiljem võitis Smith parima meespeaosa auhinna, oma esimese Oscari. Tänukõnes tõmbas Smith paralleele enda rolli «King Richardis» ja olukorra vahele, mis otse-eetris juhtus: «Richard oli mees, kes kaitses kartmatult oma perekonda.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles