JÄRGMINE OHVER Heelia Sillamaa nimel tehti libakonto: nende jälgimine annab petturitele vaid hoogu juurde

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Heelia Sillamaa.
Heelia Sillamaa. Foto: Instagram

«Palun ärge hakake selliseid kontosid jälgima ja ärge jumala eest neile vastake/linke avage,» sõnab telenägu Heelia Sillamaa, kelle nimel avati sotsiaalmeedias libakonto. 

«Tegemist on järgmise lubakontoga. Palun ärge hakake selliseid kontosid jälgima ja ärge jumala eest neile vastake/linke avage,» rõhutab Heelia. 

Naine paneb südamele, et ei tema ega ükski teine Eesti sisulooja ei oma «meeskondi» ja ei tee võitjate välja loosimiseks uusi kontosid. «Kui te hakkate neid jälgima, annab see petturitele vaid hoogu juurde.»

Heelia Sillamaa nimel loodi libakonto
Heelia Sillamaa nimel loodi libakonto Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Alles hiljuti oli pahatahtliku libakontoga hädas Tanel Padar

«Head sõbrad, palun teie abi,» kirjutas muusik Tanel Padar ühismeedias, kus märkis, et tema nimel tegutseb keegi pahatahtlik inimene, kasutades laulja perepilte ja saates välja sadu sõbrakutseid päevas.

«Paljud minu tuttavad ja ka mina ise oleme teada andnud, et tegemist on pahatahtliku libakontoga, aga seni pole Facebook seda kontot sulgenud. Palun report'ige (esitage kaebus – toim) nii palju kui võimalik, et see terror läbi saaks,» palus Padar heade inimeste abi, et pahatahtliku tegelase toimetamised lõpetada.

Uku Suviste: on tekkinud libakontosid, kes püüavad minu nime alt oma rahaprobleeme lahendada

Ka laulja Uku Suviste pidi aasta algul võitlema libakontoga. «Tekkinud on mitmeid libakontosid, kes püüavad minu nime alt aktiivselt armastust ja tänu avaldada minu sõbralistis olevatele inimestele. Küllaga on neil kange kire küüsis ilmselt unarusse jäänud enda majanduslik seis ning tekkinud väike rahaprobleem, mida nad püüavad lahendada, pärides üüratuid ülekandeid minu listis olevatelt inimestelt,» kirjutas Suviste.

Ta palus inimestel isiklikke andmeid mitte jagada ning anda libakontodest teada ja need blokeerida.

Koit Toome on pidanud petturitega jagelema juba kahel korral 

«Kahjuks on jälle liikvel libakonto!» teatas Koit Toome märtsis nukra emotikoniga.

Postitusest näis, et kelmid olid loonud Koit Toome nimelise Facebooki konto ja saatnud selle alt südamlikud tänusõnad.

«Mu mänedžer rääkis mulle teie soojadest kommentaaridest minu ametlikul lehel ja ma ei saa vaikida, jätmata teile tänusõnumit ja ma tahan öelda, et olen uhke ja lubasin teile oma fännid, sest teiesuguste fännidega saaksin oma karjääris edasi liikuda,» seisis saadetud kirjas.

Möödunud aastal langes Toome aga häkkerite ohvriks, kui vaid loetud päevad enne Eesti Laulu võistlust võeti üle nii tema töömeil kui ka Facebooki konto.

«Ühel päeval enne Eesti Laulu olid minu Facebooki konto ja eluaegne töömeil kaaperdatud, ma sinna sisse ei saanud, paroolid olid vahetatud,» rääkis muusik toona saates «R2 Pulss».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles