Ettevõtja läbi elatud avariist: vastik mälestus, aga ise olin süüdi

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Lembit Arikainen.
Lembit Arikainen. Foto: Erakogu

«Ma ju ainult korraks vaatan,» ütleb nii mõnigi meist iseendale ja võtab autot juhtides telefoni kätte. Kuid vaid üks hetk võib saada saatuslikuks. Facebookis jagab oma kogemust ettevõtja ja sõltuvusnõustaja Lembit Arikainen, kes sattus 8. aprilli hommikul Soomes tööreisil olles avariisse, kuna luges autoroolis sõnumeid.

Hoolimata transpordiameti kampaaniatest ning arvukatest videotest YouTube'is, mis hooletusest tulenevaid autoõnnetusi ning nende ränki tagajärgesid näitavad, tekib mõnikord siiski kiusatus roolis telefon kätte võtta. Nii tegi ka Lembit Arikainen, kes haaras roolis telefoni, et vaadata, kes talle just sõnumi saatis. 

«Aitäh, et hoolite – minuga on kõik hästi, elasin üle ka selle jubeda avarii. Vastik mälestus, aga ISE OLIN SÜÜDI – lugesin roolis sõnumeid,» kirjutab Arikainen oma Facebooki kontol. 

«Endalegi mõistmatult sõitsin lumekoristusmasinaga kokku. Vasak kops sai murdunud roidega pihta ja hetkel on välja hingata valus. Muud sinikad ja kriimud on kökimöki, kuid kui arst Tampere haiglast ütles, et vasakult alt teine roie on murdunud mõradeks ja selle killud on südamest 1,5 cm kaugusel – see pani mõtlema...»

«Enam nii ei tee, õppisin,» ütleb Arikainen Elu24-le. «Ma tõesti kahetsen,» avaldab ta. «Tunnistan, et see sõnumite lugemine tundus varasemalt väga okei tegevus, enam tõesti nii ei tee. See ei ole seda väärt,» tõdeb ettevõtja. 

Mees jagab oma lugu, et teisi hoiatada. Telefon ja auto juhtimine ei sobi kokku mitte mingil juhul ja isegi mitte üheks sekundiks. 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles