Ühes Pärnu majutusasutuses «puhanud» kelmid jäid administraatorile silma ebatavalise käitumisega. Prokuratuur oletab, et nädalalõpuga Pärnu hotellitoas teenisid kurjategijad üle 10 000 euro.

2019. aasta septembri lõpus peatus ühe Pärnus asuva külalistemaja ees väike punane auto, kust astus välja kaks meest. Auto oli meestega võrreldes täpselt nii väike ja punane, et see oli külalistemaja administraatoril meeles ka kuu aega hiljem, kui juba tunnistajana meeste kohta politseile ütlusi andis.

Mehed olid mitte just tavapärased külalistemaja asukad. Väljaspool turismi kõrgaega Pärnut külastanud härrad ei käinud hotellitoast väga väljas ning kui nad seda tegid, oli see kõigest poest hea ja parema toidukraami tuppa toomiseks.

Kuurortlinna külaskäigust ei jäänud meestele end meenutama mitte Pärnu rannapromenaad, vaid hoopiski külalistemaja tuba. Kaua mehed Pärnus ei viibinud ning pühkisid Eestimaa tolmu oma jalgadelt.

7. oktoobril laekus ühelt Eesti mobiiilioperaatorilt politseisse aga kuriteoteade: operaator on langenud kelmuse ohvriks. Nimelt oldi kahe päeva jooksul selle mobiilsideoperaatori võrgust tehtud ja üritatud teha tundide ja tundide viisi telefonikõnesid erinevatesse eksootilistesse riikidesse. Kokku sadu kõnesid riikidesse nagu Nauru, Eritrea, Tšaad, Mauritaania, Kongo, aga ka Tuneesia, Alžeeria, Valgevene ja Ukraina. See jäi mobiilsideoperaatorile silma, sest sügisõhtune ohjeldamatu helistamine Aafrikasse just tavapärane pole.

Algas heinakuhjast nõela otsimine

Politsei võttis asja käsile ja hakkas uurima. Mobiilsideoperaator oskas kätte anda ka suuna, kust otsima hakata — Pärnu! Kõned tehti sealse mobiilimasti tööpiirkonnast.

Politsei kahtlustas kohe, et ilmselt pole tegemist kohalike kurjategijatega, vaid pätid on tulnud Eestisse eesmärgiga kasutada Eestit vaid riigina, kus kuritegelikku tulu teenida. Seetõttu otsustaski politsei pöörata tähelepanu majutusasutuste poole.

Kelmid olid teinud juba ühe vale otsuse sellega, et külastasid Pärnut sombusel sügisel. Turismihooaeg oli ammu lõppenud ning see tegi politsei jaoks uurimise palju hõlpsamaks.

Ükshaaval käidi läbi Pärnu majutusasutused. Esimese hooga jäi uurijate sõelale kokku kaheksa inimest, kelle osas oli õhus kahtlus, et nad ei pruukinud külastada Eestit selleks, et tutvuda sügisese Pärnu linnaga. Õige pea aga kahtlusaluste ring kahanes, sest täpselt selle päeva hommikul, kui algasid tunde kestvad kõned, kirjutasid ühes Pärnu hostelis end sisse kaks meest.

Kommentaarid
Copy