VIDEO Ukrainlanna Irõna: nad sundisid ta põlvitama ja lasid ta maha

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Rostovisse õppustele saadetud Vene sõdurid. Pilt on illustreeriv
Rostovisse õppustele saadetud Vene sõdurid. Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedias levib video, kus ukrainlanna Irõna räägib sellest, kuidas venelased Butša linnas tema mehe hukkasid, kuigi sõduritele öeldi korduvalt, et nad on tsiviilisikud.

48-aastane Irõna Volodõmõrivna Abramova räägib Instagrami lisatud videos sellest, kuidas tema mees venelaste käe läbi 5. märtsil surma sai.

Naise sõnul olid nad end varjanud oma maja ühes pooles, kui äkitselt lasti osa nende kodust õhku ning kuulda oli kõva tulistamist. Tema mees Oleh oli astunud välja ning palunud mitte tulistada ja andnud teada, et nad on tsiviilisikud.

Venelased käskinud neil aga käed üles tõsta ja uurinud, miks nad end varjavad. Loomulikult selgitas paar, et nad kardavad tulistamist. Venelased olid seepeale end tutvustanud kui vabastajaid ning palunud mitte karta.

Ühtäkki olid venelased käskinud Irõna mehel põlvili laskuda ning lasid Olehile kuuli pähe.

Irõna oli samal ajal kõrval palunud, et hoopis teda tulistataks. Korraks oligi relv ka tema poole sihitud, kuid siis ütles sõdur järgmist: «Mina naisi ei tapa!»

Kõige selle jooksul põles paari kodu koos nende dokumentidega ning nüüd püüavad majaelanikud seal hakkama saada nii, kuis jaksavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles