USA asepresidendi naabrid peavad just selliseid reegleid järgima

Elu24
Copy
USA asepresident Kamala Harris.
USA asepresident Kamala Harris. Foto: AFP/SCANPIX

Meil kõigil on naabrid, kuid mõni Washingtoni elanik elas või elab siiani samas kortermajas USA asepresidendi Kamala Harrisega (57). Millised on aga reeglid, mida asepresidendi naabrid peavad järgima?

USA pealinnas Washingtonis on paar naabruskonda, mis on eriti populaarsed poliitikute seas, vahendab Mansion Global. Nendes naabruskondades on tavapäraseks saanud salateenistus ja ranged turvameetmed.

Umbes viie kilomeetri kaugusel Valgest Majast elanud investor Coe Magruder müüs alles hiljuti oma kodu maha, kuid tema sõnul polnud salateenistuse kohalolu häiriv. Küll aga mõjutab kõrgem riigiametnik oma naabreid, kes elavad temaga samas kortermajas.

Näiteks said selle kortermaja elanikud, kus üks korteritest kuulub asepresident Kamala Harrisele, mõned päevad pärast presidendivalimisi teate. Lisaks laienenud turvameetmetele rakendati majaelanikele järgmiseid reegleid:

  • Enne maja parklasse sisenemist peavad elanikud auto välja lülitama ning laskma pommikoeral seda kontrollida.
  • Garaaži sissepääsu kõrvale püstitatakse telk, mis on halva ilma korral salateenistuse agentidele peavarjuks.
  • Kõiki USPSi, UPSi, FedExi ja DHLi tarnitud pakke kontrollivad pommikoerad enne hoonesse toomist.
  • Fuajees on alati rohkem kui üks agent.
  • Hoone juures asuva ristmiku ümber asetatakse betoonbarrikaadid.

Kortermaja esindaja Mansion Globalile kommentaari ei andnud ning jättis vastamata küsimustele, kui kauaks need meetmed kehtima jäävad või kas need kehtivad siiani.

Asepresident Harris maksis 2017. aastal oma korteri eest 1,77 miljonit dollarit. Pärast presidendivalimisi peaks Harrise ametlik elukoht olema teine, kuid teadaolevalt ei ole korterit müüki pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles