FOTOD ⟩ Liiga seksikas? Briti naisjalgpalluri peopildid panevad tema oskustes kahtlema

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy

22-aastane Briti jalgpallur tegutseb lisaks spordile ka ühismeedias, kuhu ta postitab tihti särtsakaid peopilte. Sellepärast on aga neiu sattunud netikiusajate küüsi, kes ründavad asjatult tema jalgpallioskuseid.

Gabriella Howell (22) on jalgpalli mänginud juba väikesest peale. Praegu mängib ta ka professionaalse jalgpalliklubi Sutton United FC naiskonna ridades, vahendab Mirror

«Mul on kolm vanemat venda, kes kõik mängisid jalgpalli, ja ma käisin nende trennis kaasas,» ütles Gabriella, kes hakkas ise jalgpalli mängima juba kaheksa-aastaselt. 

Ühel päeval, kui Gabriella oma emaga venna jalgpallimängu vaatas, jooksis nende juurde tüdrukute treener ja küsis, kas ta mängida oskab. Neil olevat mängijatest puudust.

Vaatamata sellele, et tüdrukud olid Gabriellast mitu aastat vanemad, jooksis ta rõõmuga jalgpalliplatsile ja pole enam tagasi vaadanud.

Pärast seda on ta mänginud mitmes jalgpalliklubis. Olgugi et Gabriella jalgpalli armastab, peab ta iga päev silmitsi seisma netikiusajatega, kes tema oskustes kahtlevad.

Ühes seksistlikus kommentaaris öeldi, et Gabriella proovib mängida meeste spordialal. Teises kirjutati: «See on naiste jalgpalli probleem, mängijaid valitakse eelkõige välimuse, mitte andekuse järgi.»

Mitmed mehed ei võta Gabriellat tõsiselt. «Mehed ütlevad, et minu jalgpalliga seotud postitused ajavad nad kiima. Kui olen oma jalgpalliklubi postitusse märkinud, siis tekitavad sellised kommentaarid minus piinlikust.»

Gabriella arvates on ta netikiusajate ohvriks sattunud, kuna talle meeldib lisaks jalgpallile silmapaistvalt riietuda. «Sa saad mõlemat teha, jalgpalli mängida ja kõrgeid kontskingi kanda.»

Halvustavaid kommentaare Gabriella ära ei kustuta, sest ta tahab inimestele näidata, et instafännide tähelepanu pole nii lilleline, kui esmapilgul võib tunduda. Lisaks soovib Gabriella oma kontoga innustada noori tüdrukuid jalgpalli mängima.

«Noored tüdrukud tahavad sisuloojad olla, nad ei märka selle negatiivseid külgi. Tahan seda inimestele näidata.»

Pärast seda, kui Gabriella oma lugu Briti meediaga jagas, postitas ta kuvatõmmise artiklist ka oma Instagrami kontole. Neiut jälgib ühismeedias ligi 160 000 fänni.

«Olen seda mitu korda öelnud, ma ei taha, et naisi meestega võrreldaks. Tahan, et igaüks vaatamata oma soole, vanusele, välimusele, saaks jalgpalli mängida. Mulle öeldakse iga päev, et mind valiti meeskonda välimuse, mitte oskuste põhjal, inimeste poolt, kes mind ei tunne ega ole mind mängimas näinud,» kurtis Gabriella ja küsis, miks peaks välimus üldse korda minema.

«Tahan inspireerida nooremat põlvkonda ja rõhutada, et sa võid olla naiselik ja samas jalgpalli mängida.»

Gabriella mainis negatiivseid kommentaare ka veebruari alguses: «Need kommentaarid, mida ma iga nädal saan, ajavad mind naerma. Minu arvates on naljakas, et ajan inimesi närvi, kuna mängin jalgpalli, kandes ripsmepikendusi. Aga tahan, et see muutuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles